fredag 19. mai 2017

T E A M K V E L D

I dag har jeg lyst til å slå et slag for en ting.. Du har kanskje skjønt det allerede, men det er TEAMKVELDER.

Fordi vi har et behov for å fylle opp kalenderen vår med flere ting? Nei, det tror jeg de færreste av oss har. For meg handler det ikke om å fylle opp med flere ting, men at jeg velger å fylle den med det som oppleves viktig. Jeg sier ikke at det må oppleves viktig for deg, jeg vil bare dele min erfaring :)

Lovsangsarbeidet vårt består av mange hengitte mennesker, som gir masse av tiden sin, energien sin og hjertet sitt inn i menigheten. Vi er delt opp i 4 forskjellige faste team som leder lovsang ca en gang i mnd, i tillegg til ungdommene som leder på sine møter og av og til litt på søndagene. Men selv om vi er flere ulike faste team, ønsker vi også å ha et fokus på at vi er ETT lovsangsarbeid, som ønsker å gå i samme retning, og som støtter og heier på hverandre. Der er teamkveldene gull! Vi samler de som kan, har har det sosialt, samtidig som vi har nyttig undervisning. 

Her er noen enkle tips ift hvordan vi har lagt opp våre kvelder, ta de med deg om du vil.

Hvor ofte?
Vi har testet ut nå å ha det ca en gang i mnd. Jeg synes dette har funket fint hos oss, men det kan hende det hos dere bør være kanskje oftere eller sjeldnere. Det vi har prøvd på er å unngå å sette opp teamkveld f.eks langt uti desember (da er det masse juleavslutninger for de fleste), tidlig i januar (da er det oppstart for alt mulig for de fleste) eller i juni (da er det sommeravslutningene som står for tur). Det å bestemme datoene tidlig, og sende de ut sånn at folk har mulighet til å planlegge og å sette de av er da lurt.

Obligatorisk?
Her er tipset mitt nei. Det kan være fristende, fordi man gjerne ønsker at folk skal komme. Men ved å bruke det ordet kan man oppleve at folk får bismak i munnen, og at det blir enda en ting man gjør fordi man må, ikke fordi man har lyst. Oppmuntre folk til å komme, og si at det er et stort ønske, men ikke si at de må. Og tenk heller at du skal skape en arena der folk ønsker å komme.

Innhold
Kaffe/noe å bite i er nesten obligatorisk. Ikke fordi vi absolutt må det, men det er med å gjøre det litt ekstra trivelig å være der. Og det å ha det sosialt sammen, uten at man f.eks øver, er veldig styrkende for lovsangsarbeidet. Det gir en mulighet til å bli kjent, oppdage hva som ligger i hverandre, og forstå hverandre bedre.
Lovsang! Dette tenker jeg faktisk er obligatorisk. Vi er lovsangere som samles, men ofte synes vi det er litt kleint når det er bare oss samlet i et rom, og skulle lovsynge. Det kan kanskje noen ganger oppleves litt påtatt? Her må vi rett og slett bare gjøre det. Å synge noen lovsanger sammen bør være det mest naturlige på denne jord for oss. Og om ikke det ender med at vi opplever et enormt Guds-nærvær, så kan det være at den ene strofa i den ene sangen var det du trengte å bare synge den dagen, en påminnelse du trengte å gi deg selv.
Og undervisning.. Her har vi denne høsten/våren gått gjennom Worship Central kurset - og det har vært veldig bra. Jeg kommer til å skrive et eget innlegg om dette en dag (lover ikke at det kommer i nærmeste fremtid - for å være tobarnsmor er ingen spøk! Haha..) 
Men det å finne undervisning som er relevant og oppmuntrende for deres menighet er bra. Undervisning som kan strekke oss og utfordre oss til å bli bedre. Kanskje du skal invitere noen til å komme på besøk for å undervise?

Promotering
Vi trenger påminnelser, og vi trenger promotering! Facebook-event, mail og påminnelser på facebook er det vi har brukt til nå. 

Jeg vet at en del bruker teamkvelder på å øve inn nye sanger. Dette har ikke vi gjort foreløpig, men vet at det funker bra for mange.

Tenk at teamkveldene skal være noe som bygger, og ikke noe folk bruker opp all energien sin på. Og skal jeg røpe en ting? Det er ikke alltid jeg er supergira før jeg skal på teamkveld, fordi jeg kanskje har mest lyst til å være hjemme å slappe av. Men jeg drar alltid derfra og er veldig glad jeg var der :)

Jeg heier på deg og lovsangsarbeidet i DIN menighet!


God helg :)




Ingen kommentarer: