mandag 29. juni 2015

Ukens lovsang: Takk min Jesus

Hillsong Worship
Norsk oversettelse: Thomas Neteland

Evig er din nåde
mer enn nok for meg
Din storhet og din kjærlighet
skyller over meg

Takk min Jesus
Du satt meg fri
Du min frelser
Har gitt meg liv

Ta mitt liv, alt jeg eier
Bruk meg, ja jeg ber
Hele meg vil jeg overgi
Ditt rike vil jeg se

Du åpnet mitt blikk
Du gav meg nytt liv
Jeg elsker deg
Jeg elsker deg
Du lever i meg
Jeg tilhører deg
Jeg elsker deg
Jeg elsker deg

Denne sangen har jeg hørt på engelsk en god stund, men så er det noe eget når den plutselig dukker opp på norsk. Har blitt så glad i norske sanger!

Evig er din nåde.. Guds nåde er evig, den er konstant. Det er ikke sånn at den gikk ut på dato ved den forrige lille feilen du gjorde. Det er viktig å ta tak i de tingene man kanskje gjør feil, og legge det bak, men ikke la noe eller noen fortelle deg Guds nåde er tom. Ikke la de stjele frimodigheten din, drømmene dine, lengslene dine. Vit at Guds nåde for deg er evig.

Hele meg vil jeg overgi.. Ditt rike vil jeg se! Noen ganger må jeg minne meg på hva vi er kalt til.. Gå ut å gjør alle folkeslag til disipler. Representere Guds rike på jord, vise hvem Jesus er til de rundt oss. Det er store ord, og kan oppleves vanskelig noen ganger. Det er likevel greit å bli minnet på det. Vi kan ofte snakke om at vi overgir livet vårt til Gud, og vi mener det. Men så må vi huske at vi gjør det fordi livet vårt skal brukes til å vise Jesus til de rundt oss.

Du lever i meg - jeg tilhører deg. Vi sang dette om og om og om igjen på en festival jeg var på for litt siden. Og det å synge at Gud lever i meg, og jeg tilhører han ble veldig sterkt. Dersom vi skjønner det at Gud bor i oss er det mye som endrer seg. Vi får en annen frimodighet, styrke, evne til å vise kjærlighet. Og enda bedre; vi tilhører han.

Jeg elsker deg.. Store ord. Men ord som igjen blir så mye mer ekte når jeg synger på norsk enn engelsk. Hva betyr det når vi elsker noen? Hva betyr det for deg? Tenk over det, og la det at du synger det få konsekvenser.


3 kommentarer:

tullebull sa...

Jeg syntes dette var så fint: "Dersom vi skjønner det at Gud bor i oss er det mye som endrer seg. Vi får en annen frimodighet, styrke, evne til å vise kjærlighet. Og enda bedre; vi tilhører han." Det skal jeg ta med meg videre :)

A worshipping heart sa...

Så bra det kunne være til oppmuntring :) Ha en god uke videre :)

Anonym sa...

Helt enig med det du skrev!
Har hørt sangen mange ganger på engelsk, men føler at det blir ekstra spesielt å synge sangen på norsk.
Det å synge "Jeg elsker deg" til Gud føles så mye mer ekte enn på engelsk.
Det er tre ord som ikke alltid er lett å si, og derfor blir det enda mer betydningsfullt å synge det så lett til Gud.