tirsdag 12. mai 2015

Jeg folder mine hender små..

Jeg hørte en historie for litt siden i forhold til det med å folde hender. Den sa at det kommer fra at de ikke fikk barna til å holde hendene sine i ro når de skulle be for maten, og de måtte derfor folde de.

Hvor sann den historien er aner jeg ikke, men i dag erfarte jeg hvor effektfullt det kan være! Jeg hadde satt meg ned for å lese litt i bibelen mens Mathea sov, og uten å tenke meg om hadde jeg foldet hendene mine. Plutselig tenkte jeg at jeg måtte sjekke om noe hadde skjedd på tlf, men hendene mine var ikke ledige, de var foldet. 

Vet ikke med deg, men før jeg rekker å tenke meg om har jeg ofte trykka på tlf eller mac´en. Når jeg først har trykka på den er det fort å trykke litt mere enn jeg skulle, bruke litt mere tid der enn jeg skulle. Plutselig våkner Mathea igjen, og den tiden jeg skulle bruke sammen med Gud mens hun sov har gått til instagram, facebook, en eller anna artikkel som var linket til, eller til å surfe på en nettbutikk eller to for å se på ting jeg har lyst på.

Det jeg beskrev over skjer ikke alltid, men ofte nok. Så blir jeg alltid litt irritert på seg selv i etterkant, for jeg vet da at jeg angrer - det var ikke verdt det å bla gjennom alle de sidene med klær for å se om jeg fant noe fint. Kjenner du deg igjen? 

Jeg ønsker å leve et liv i tilbedelse, da er jeg avhengig av å bruke tid sammen med Gud, avhengig av å fylle meg med Hans ord - daglig. Og det å folde hendene mine for ikke å bli forstyrra kommer jeg til å gjøre igjen! Jeg måtte slippe hendene mine fra hverandre for å få trykka, men før jeg da rakk å gjøre det skjønte jeg at det ikke var det jeg skulle bruke tiden min på nå. 

Liten sak, men innmari effektfull! 
Fold hendene dine :)
4 kommentarer:

Ingar sa...

Herlig! :-)
Velsigna god dag!

Anonym sa...

Så fint og inspirerande det du skriv! :-) Takk for at du deler dine erfaringar frå kvardagen som Guds barn!

Anne sa...

veldig bra!

Anonym sa...

Instagram, facebook, alle usosiale medier hører ikke med det kristne liv. Husk å holde hviledagen hellig den syvende dag i uken, lørdag, står det. Legg da bort alt av verden.
Med kjærlig hilsen Henning