torsdag 2. april 2015

God påske!

Jeg leste litt i Bibelen i går om da Jesus spiste det siste måltidet sammen med disiplene. På slutten står det «Og da de hadde sunget lovsangen, gikk de ut til oljeberget» Matt 26:30.

I en kommentar under står det at det var salme 115-118 som ble sunget, og jeg leste da gjennom de salmene. Vil bare gi dere noen utdrag fra den siste salmen Jesus sang før han ble pågrepet..

«Herren er min styrke og min lovsang, og Han er blitt min frelse» 
118:14

«Jeg skal ikke dø, men leve og forkynne Herrens gjerninger» 
118:17

«Dette er dagen som Herren har gjort. 
Vi vil fryde oss og glede oss på den.» 
118:24

«Pris Herren for Han er god! For Hans trofasthet varer evig.» 
118:29

Jesus visste at han måtte gjennom dette. Han visste at han skulle gjennom noe som var riktig, men samtidig vanskelig. Jesus valgte å lovsynge. Tviler på det hørtes likt ut musikalsk som det gjør hos oss på en vanlig søndag, men han sang sammen med disiplene. 

Selv om ingen av oss opplever akkurat det som Jesus gjorde kan vi likevel oppleve å måtte gå gjennom noe som er vanskelig. Vi vet kanskje at dette må vi gjennom. En del av oss vil fordi vi vet det er riktig, og en del vil ikke fordi det er vanskelig. Jeg har lyst til å la meg inspirere av Jesus til å lovsynge gjennom alt. La meg inspirere av Jesus til å bestemme meg for å glede meg på dagene Gud gjør. Bestemme meg for å synge ut «Pris Herren for Han er god!» - selv om jeg kan oppleve utfordringer. For det er virkelig sant som de synger her:


«Hans trofasthet varer evig.»


Ønsker deg en god påske! 

Nyt sol, påskeliljer, tulipaner, gåsunger, påskeegg, ski, snø, vår, god mat, kvalitetstid med folk rundt deg, gule kubbelys.. Johannes likte ikke så veldig godt de gule lysene jeg har satt opp, men er det påske så er det påske;)

Men husk også å minne deg selv på hvorfor vi feirer påske. Start dagen med å takke Gud for det han gjorde for deg på korset. Det gjorde jeg i dag (etter at jeg hadde brukt litt tid på å sjekke instagram..har litt å strekke meg mot ift prioriteringer der..). 
Men; det å si "takk Gud" for det han gjorde, og å tenke litt på hva det betyr for meg gjorde meg ganske takknemlig hvertfall!


1 kommentar:

Fjordheim sa...

Så flott å lese litt av den salmen Jesus sang
før han skulle dø.
Ja vi har nok noe å strekke oss mot.
Heldigvis så skal ikke vi oppleve det samme som han,
men vanskelige dager har vi alle.
Hadde nok vært lettere for oss vist vi klarte
å lovsynge i stedet for å syte og klage.
Ønsker deg ei velsignet god påske :)