mandag 9. mars 2015

De uforglemmelige øyeblikkene

Vi er veldig heldige, og har ei datter som flere ganger i løpet av dagen er smørblid. Spesielt på morran når vi løfter henne opp fra vugga og hun får ligge mellom oss i senga. Hun gliser fra øre til øre, prøver å formulerer noen lyder og ler faktisk litt også. Noen ganger kan hun stirre lenge på meg, og plutselig kommer det et skikkelig glis. Noen av de øyeblikkene brenner seg fast i hjertet mitt, og de er kun lagret der. 

Det er nemlig ikke et kamera tilstede som fanger gleden i øynene hennes. Noen ganger prøver jeg å snike frem telefonen for å ta bilde av det. Jeg får kanskje et bilde av at hun smiler, som jeg kanskje kan dele på instagram for å vise andre. Og ja, det ville gi meg en god del likes. Men det brenner seg ikke fast i hjertet mitt på samme måte.

Jeg vet ikke hva hun tenker de gangene hun ser på meg sånn, men jeg føler meg verdsatt. Selv om ikke hun skjønner det selv fomidler hun en form for kjærlighet som jeg virkelig setter pris på. Men den kjærligheten hun formidler når ikke like godt inn til meg de gangene jeg er mer opptatt av å prøve å fange det med telefonen min enn å ta imot. 

Jeg tror Gud veldig ofte vil prøve å formidle noe til oss på den måten, men så er vi for opptatt med å få tatt et bilde av det sånn at vi kan legge det ut på instagram og vise andre hvor vi er eller hva vi er med på. Been there, done that - og kommer helt sikkert til å gjøre det igjen. Så jeg snakker like mye til meg selv her. Men jeg tror vi ofte går glipp av de øyeblikkene med Gud som brenner seg fast i hjertet vårt, fordi vi skal ta et bilde.

Så er faktum den at vi kan miste telefonen vår der bildene var lagra på vei hjem (eller miste den i do rett før man skal på for å lede lovsang..ja, jeg gjorde det en gang for noen år siden..) Og da er kanskje bildene borte for alltid? De øyeblikkene som er lagret i hjertet ditt forsvinner ikke, de blir der. 

La oss bli mer opptatt av å lagre ting i hjertet enn på telefonen. La Gud få tale til deg og fortelle deg at han elsker deg uten at du må fange det med telefonen. Det vil fylle hjertet ditt med Guds kjærighet, og hans løfter til deg. Og livet utgår fra hjertet ditt, ikke fra galleriet på telefonen din.


"Bevar ditt hjerte fremfor alt du bevarer,
for livet utgår fra det"
Ords 4:23
3 kommentarer:

Ingar sa...

Et nydelig innlegg og påminnelse om å lagre våre opplevelser i hjertet fremfor i kameraet. Minner meg om Maria som gjemte alt som hendte og det som ble sagt i hjertet. Uten kamera, instagram eller dagbok ble dette overlevert muntlig og skrevet ned mange år senere. Så kan vi lese om dette og glede oss 2000 år etter det igjen! :-) Det blir fra hjerte til hjerte og hjertespråket er det sterkeste kommunikasjonmiddelet som finnes!

Ønsker deg en fortsatt velsignet god tid som nybakt mor!

Fjordheim sa...

Ja slike herlige øyeblikk lagres best i våre hjerter.
Hadde et slikt øyeblikk her ei natt, sammen med Jesus.
Godt å kunne lagre det og tenke på det.
Har lagret noen slike minner fra ungene var små også.
Ei herlig tid.
Ønsker deg mange gode øyeblikk sammen med både dine kjære og vår himmelske far :)

Trine sa...

Vakkert, sant og en viktig påminnelse for oss alle!!!