torsdag 19. februar 2015

Avhengig

Vet du hva jeg er avhengig av? Å bli minnet på Guds løfter. Men så glemmer jeg kanskje noen ganger at jeg er avhengig av det. For litt siden ble jeg bedt for, og noe av det han minnet meg på var viktigheten av å gjøre som Maria, være i Guds nævær. "Det vet jeg da!" tenkte jeg.. Så skjønte jeg noen sekunder etter at jeg trengte virkelig å bli minnet på det. I går var jeg på bønnemøte i menigheten vår, og ei av de som var der delte mange av Guds løfter for en av situasjonene vi er midt oppi nå. Det var bibelvers og løfter jeg har hørt mange ganger før, men jeg trengte virkelig å bli minnet på det. Sånn at jeg kan se på Guds løfter og ikke utfordringene..

Før Mathea ble født, og de første dagene på sykehuset fikk vi mange tips til hva vi kunne gjøre i ulike situasjoner vi kunne møte på. Men så er det ikke alltid like lett å huske det når man plutselig står midt oppi noe. "Hva skulle jeg gjøre her igjen..?" Da var det veldig godt med en mld som sa "Du har sikkert hørt det tusen ganger før, men.." Joda, jeg hadde hørt det mange ganger allerede, men klarte ikke å huske det når jeg trengte det. Da så jeg kun utfordringen, ikke hvordan jeg skulle løse det.

På samme måte er det med Guds løfter for livet vårt og tingene vi møter. Vi trenger å minne oss selv på det, og vi trenger å omgi oss med andre som kan minne oss på det. Les Guds ord, skriv det ned.. Det er ikke et nederlag å måtte bli minnet på det, det er helt normalt.


Kanskje du til og med kan minne noen andre på Guds løfter i dag? Selv om de har hørt det mange ganger før 
trenger de det kanskje igjen :)


1 kommentar:

Ingar sa...

En viktig og herlig påminnelse!
Ha en velsignet god dag!