torsdag 1. januar 2015

Salme 63

Gud, Du er min Gud.
Tidlig om morgenen vil jeg søke Deg,
etter Deg tørster min sjel..

Denne salmen har jeg lyst til å starte det nye året med! Nyttårsforsetter har jeg egentlig aldri vært så veldig flink på, eller opptatt av. Har vel et par år på rad nå bestemt meg for at "jeg skal bli flinkere til å svare på sms", men i år gidder jeg ikke prøve en gang, har skjønt at det ikke er så mye håp :)

Denne salmen derimot, den leste jeg for noen dager siden, leste den igjen i dag, og tenkte "jeg vil alltid lengte etter mer av Gud!" Jeg vil ikke havne der at jeg har det bra nok som det er, at jeg ikke blir nysgjerrig på hva han vil videre, at jeg fikser ting selv. For faktum er at det gjør jeg ikke. Det skal ikke så veldig lenge til uten Gud før jeg virkelig kan si at jeg tørster etter han. Men så er det også sånn at hvis vi f.eks vender kroppen vår til å få mindre søvn (noe jeg helt sikkert må forberede meg på at blir realiteten fremover) så klarer den seg på mindre søvn. Kanksje det er sånn med forholdet vårt med Gud også? At hvis vi sakte men sikkert vender oss til at "en liten bønn i uka er nok", så trenger vi egentlig ikke noe mer? Tror vi hvertfall..

Min bønn for 2015 er at jeg ikke skal stoppe å lengte etter Gud, men hele tiden søke mer av han. Så vil det selvfølgelig ofte se forskjellig ut alt etter hvordan hverdagen er, men lengslen vil jeg aldri miste. Lengslen som gjør at jeg lovsynger Gud fra dypet av hjertet, og som virkelig gir resultater der jeg blir fyllt opp av Guds kjærlighet.

..Min kropp tæres av lengsel etter Deg, 
i et landmed tørke og tørst,
hvor det ikke er vann.
Derfor har jeg sett etter Deg i helligdommen, 
for å se Din kraft og Din herlighet.
slik vil jeg love Deg så lenge jeg lever.
I Ditt navn vil jeg løfte mine hender.
Som med marg og fedme metes min sjel,
og min munn skal love Deg med jublende lepper.2 kommentarer:

Fjordheim sa...

Takk for alle gode ord du deler på bloggen.
Blir velsignet av å lese detdu skriver.
Ønsker deg et velsignet godt nytt år :)

Ingar sa...

Et velsignet godt nytt år!
Salm 63 som du siterer her er spesiell, det er denne lengselen og hjerteforholdet til Gud som griper oss. Og så gir oversettelsen fra NB88 denne salmen litt ekstra! :-)