tirsdag 20. januar 2015

Ingen er like

Som jeg nevnte for en stund siden begynte jeg og Johannes nå etter nyttår som lovsangsledere i Froland Misjonskirke. En tjeneste jeg har gledet meg til å ta fatt på. Nå er vi såvidt i gang, og det var egentlig ganske surrealistisk å sitte på eget kontor i kirka for å faktisk jobbe med lovsang.

Dette kommer nok til å føre med seg en del innlegg på bloggen rundt nettopp dette. Ikke at jeg skal snakke om alt som skjer i menigheten vår, men vi kommer til å gjøre oss ganske mange nye erfaringer fremover når vi går fra en såpass stor mengihet som Filadelfia Oslo, til en litt mindre menighet som Froland misjonskirke. Andre forutsetninger for hva man praktisk kan gjøre, andre måter å gjøre ting på, andre omstendigheter, andre mennesker..men den samme Gud. Heldigvis!

Den første erfaringen jeg har gjort meg, som egentlig er ganske innlysende, er: ingen er like. Det finnes ingen fasitsvar på hvordan man skal løse ting i et lovsangsarbeid, fordi ingen er like. Noe som funka på en måte i Oslo må vi gjøre annerledes her. Noe som ikke funka i Oslo er det kanskje et større ønske om å gjøre her. Det er så lett å se på andre menigheter og tenke at "sånn burde vi også gjøre det, det funker jo kjempebra!". Jeg er ikke negativ til å la seg inspirere og til å ta imot tips fra andre. Samtidig må man også se hva som faktisk funker der man er. Kanskje det ikke er tiden for det akkurat nå, men om  noen år? Kanksje måten det blir gjort på der passer menneskene der bedre?

Det er mitt lille tips til deg i dag, der du er. La deg inspirere og hent tips fra andre, men vit at det er ikke sikkert det er sånn det skal gjøres hos deg. Spør Gud, se hva som funker, lytt til de som har vært der trofast i mange år, og prøv dere frem.


God uke fra meg :)


Samtidig må jeg benytte anledningen til å fortelle at vi for 1 uke siden endelig fikk møte vår lille prinsesse. Så den siste uka har jeg vært mer eller mindre oppslukt av det lille miraklet som virkelig er helt nydelig! Det er mange nye ting å lære som nybakt mor, og hverdagen ser helt annerledes ut. Ikke alt er kanksje like lett å vite hvordan man skal håndtere siden det meste er helt nytt, men jeg lærer daglig. Og jeg lærer daglig mer om kjærlighet, ubetinget kjærlighet..


2 kommentarer:

Fjordheim sa...

Gratulerer så mye som nybakt mor.
kan tenke meg det er stor stas både hos dere
foreldre og ikke minst hos besteforeldre.
eller det les jeg vel på bestemors blogg at det var skikkelig stor stas.
kos deg så mye du kan i disse dagene. :)
klem fra meg :)

Ingar sa...

Forsinket gratulasjon med den nyfødte! :-)

Ønsker dere all Guds velsignelse som nybakte foreldre. Og velsignet blir det barnet som vokser opp med lovsang til Gud!