lørdag 6. desember 2014

Kjœrlighet

Har du lest 1. Korinterne 13 noen gang? De fleste har nok hvertfall fått med seg hva som står der, og hvertfall dersom du har giftet deg. Det står om kjœrlighet. Jeg har lest det flere ganger, og for meg har det nok blitt knyttet opp mot det med ekteskap og forhold, rett og slett fordi det er i de sammenhengene jeg flest ganger har hørt det. Her om dagen leste jeg 1. Kor 12, og så leste jeg kap 13 rett etterpå..da fikk det plutselig en annen betydning også for meg.

I 1. Kor 12 leser vi om åndelige gaver. Om hvordan vi alle får ulike gaver, hvordan vi er en del av kroppen, og hvordan alle delene av kroppen er like viktige. Alle skal ikke klare eller gjøre alt, vi har fått vår ting som vi skal gjøre. Så er jeg veldig glad for at det er noen andre som har fått gaver i å gjøre ting jeg ikke er så veldig flink på :) Men; jeg leste da om de ulike gavene, og viktigheten av de. Så kom det..


"Om jeg taler med menneskers og englers tunger, 
men ikke har kjœrlighet, er jeg blitt en 
lydende malm eller en klingende bjelle. 
Og om jeg har profetisk gave og forstår alle hemmeligheter 
og har all kunnskap, og om jeg har all tro, så jeg kan flytte fjell, 
men ikke har kjœrlighet, er jeg ingenting.
Om jeg gir bort alt jeg eier, til mat for de fattige, 
og om jeg gir min kropp til å brennes, men ikke har kjœrlighet, 
gagner det meg ingenting."
1. Kor 13:1-3

Videre står det om kjœrlighetens egenskaper..

Min lille påminnelse til oss i dag er å ikke glemme kjœrligheten. Det er viktig å bruke de gavene vi har fått av Gud, og ta ansvar for vår del av kroppen. Men ikke glem kjœrligheten. Jeg leste en gang en uttalelse om Darlene Zschech, som er et av mine største forbilder som lovsangsleder, at kjœrligheten hennes til menneskene rundt seg er helt spesiell. Kanksje det er noe i det? Hun er en fantastisk lovsangsleder, men har ikke glemt kjœrligheten. La oss ikke heller gjøre det.


"Og minn oss om at julens bud, er
kjœrlighet og fred"


1 kommentar:

Jan Samuel sa...

Hei og Guds fred til deg og dine!

Kom tilfeldig inn på bloggen din,og ble straks minna
på noen vers til deg og dine.

Jesaja 12 vers 2 og 3
Jesaja 58 vers 11
Åpenbaringen 3 vers 8

Til den lille Prinsessa blir jeg minna på Salme 91 vers 11.

Besøk gjerne bloggen min:
http://jansamuel.blogspot.no/

En stund siden jeg har lagt inn noe,men når
jeg leste det du har lagt inn ga det meg ny inspirasjon.

Må Gud rikelig velsigne deg og dine med alt godt!

Hilsen
Jan Samuel