søndag 16. november 2014

Lønnkammeret

Noen ting i livet tenker vi kanskje at vi kan, eller at vi vet. Likevel trenger vi å bli minnet på det av andre enn oss selv ved jevne mellomrom. Her om dagen leste jeg litt i den nye boka til Heidi Baker på jobb, og helt i starten skriver hun om hvordan hun er avhengig av lønnkammeret. Hun er avhengig av de øyeblikkene og stundene der hun søker Gud i sitt lønnkammer. Det er der hun får styrke og inspirasjon til å gjøre det hun gjør, hun hadde ikke klart noe uten. Det hadde blitt strev og noe hun prøvde å fikse i egen styrke og med egne tanker og ideer. 

Dette vet jeg at gjelder for meg også, jeg har erfart det gang på gang. Og jeg har selv både snakket mye om det, og skrevet om det. Likevel trengte jeg å bli minnet på det. Jeg trengte å bli minnet på at det er viktigere for meg å bruke tid med Gud der han får åpenbare sine planer og tanker, enn at jeg sitter ned selv og prøver å komme med noen lure ideer til hvordan ting kan gjøres, eller hva jeg burde skrive om. Da blir det eget strev, og det tapper en for krefter i lengden. Jeg tror heller ikke det blir like fruktbart som når Gud er den som får lov til å inspirere. Jeg har denne uka ved flere anledninger tenkt at "nå må jeg snart skrive et blogginnlegg", men egentlig ikke hatt inpirasjon til det. Da har det vœrt viktigere for meg å bruke tid med Gud i mitt lønnkammer, enn å sette meg ned å prøve å få frem noen fine ord om lovsang..

Så dette blir min lille påminnelse videre til deg i dag.. Husk lønnkammeret ditt. Hvordan ditt lønnkammer ser ut er helt sikkert ikke likt som mitt, men det har ingenting å si. Det viktigste er at du velger å bruke tid med Gud der du ikke skal jobbe med noe, eller produsere noe, samtidig. Men at du kan la Gud inspirere deg og gi deg alt du trenger. Gi deg tanker, ideer, bibelvers å gå på, sanger å synge.. Det er her du trener kjernemuskulaturen din, som jeg har skrevet om før. 

Jeg vet at det er det mest verdifulle jeg kan gjøre, likevel er det så lett å glemme. Eller lett å prioritere ned i alt det andre som skal fikses, eller som man "burde". La oss ikke gjøre det. Eller så er det lett å lese dette og tenke at "det skal jeg gjøre noe med" - men glemme det. Ikke gjør det heller. Ta tak i det, jeg er glad jeg gjorde det. 

Ha en velsignet søndag!


2 kommentarer:

Ingar sa...

For en herlig påminnelse du gir her! Og du gir et nydelig vitnesbyrd om betydningen av lønnkammeret ditt.

Ha en fortsatt velsignet god kveld!

Fjordheim sa...

Ja det er viktig å ta seg tid sammen med Gud.
Være i lønnekammeret å ta til seg av alt Han har å gi oss.
På møte i dag ble vi også minnet på det å være i lønnkammeret sammen
med Jesus.
Ønsker deg ei velsignet god uke :)