fredag 21. november 2014

I deres kropp

"Eller vet dere ikke at kroppen deres er 
et tempel for Den Hellige Ånd,
som er i dere,
som dere har fra Gud,
og at dere ikke tilhører dere selv?
For dere ble kjøpt for en høy pris.
Gi derfor Gud œre i deres kropp
og i deres ånd,
for begge hører Gud til"
1. Kor 6:19-20

Hva vil det egentlig si å gi Gud œre i vår kropp, eller med vår kropp? Jeg synes det er mye enklere å snakke om det å gi han œre i ånden. Men da jeg leste dette for noen dager siden hang jeg meg litt opp i det første..i deres kropp..

I konteksten dette verset er tatt ut fra snakkes det om hor og sex, og det er selvfølgelig et viktig område. Men jeg tror vi kan snakke om det å gi Gud œre med kroppen vår på mange andre områder også. Det er ikke meningen at dette skal bli ett sånn "nå skal jeg gi deg dårlig samvittighet for at du ikke trener" innlegg, i det hele tatt. Trening og kosthold får, og stjeler, etter min mening alt for mye fokus i livet vårt og i samfunnet vårt. Jeg er selv utdannet innenfor idrett, og har jobbet/jobber som personlig trener. Jeg vet viktigheten av det, og kunne kommet med en lang liste over hvorfor man bør trene og spise sunt. Men jeg har også opplevd hvordan det tar litt overhånd, og hvordan det får mer fokus enn det skal. Hvordan man legger opp livet sitt etter trening. Så; uten å si "du må løpe og trene styrke 6 dager i uka" vil jeg likevel spørre hva du tror det vil si å œre Gud med kroppen din?

Noen fellesnevnere er det helt sikkert, men det vil ofte vœre individuelt også. Noen trenger faktisk det å ta tak i litt trening for å ta vare på kroppen sin, mens andre trenger å lytte til en kropp som sier "jeg trenger å slappe litt av". Noen trenger å ta tak i kostholdet sitt, mens andre trenger å lœre seg å slappe av med det å spise, og ikke tenke for mye på hva man putter i seg. 

Spør deg selv, og spør Gud - hva du burde ta tak i for å œre han med kroppen din. Handler det om hva du har på deg? Jeg vet ikke. Men jeg tror likevel det er noe å ta tak i for mange, uansett hva svaret er. Du ble kjøpt med en høy pris, og noe som er kjøpt med en høy pris lar vi ikke bare forfalle, vi passer på det. 

"Gi Gud œre i deres kropp og i deres ånd,
for begge hører Gud til"
Ingen kommentarer: