søndag 30. november 2014

Hva gjør de?

Noen ganger kan jeg se på lovsangsledere jeg tenker virkelig er salvet av Gud. Lovsangsledere som nesten uansett hva de gjør åpner opp for Guds nærvær der de er. Så kan jeg spørre meg selv "hva gjør de for å få det til..?"

Vet du hva jeg tror svaret er? De lever tett på Gud. De lever tett på Gud gjennom hele uka, ikke bare på bønnemøtet rett før møtet. De tar Han med i hverdagen. Jeg tror ikke de bruker hver time og hvert minutt på å lese bibel eller lovsynge, men jeg tror likevel de har en livsstil der Gud er en del av det som skjer.

Selvfølgelig er det mye man kan gjøre, som gjør det å lede lovsang enklere, det er mye praktisk man kan legge til rette. Selvfølgelig er det både bra og viktig å utvikle talentet sitt. Men til syvende og sist tror jeg ikke det er det som betyr noe. Til syvende og sist tror jeg det er et liv i tett relasjon med Gud som er viktigst. Viktigere enn alt annet. Noen ganger trenger vi å droppe å bruke masse energi på å gjøre alt "riktig", og heller bruke energien vår sammen med Gud. 

Den relasjonen gjenspeiles når vi leder lovsang. Det gudsnæværet i hverdagen gjenspeiles når vi leder lovsang. Vi kjenner Guds stemme, og vi kjenner Gud. Han kan overraske oss med hvor han vil den dagen, men vi kjenner han likevel. Lovsangen blir da et gjensvar på det livet vi lever i tett relasjon med han som skapte oss. Det gjensvaret vil merkes, og guds nærvær vil merkes uten at vi trenger å streve for å få det til.

La vår største lengsel, og vår første prioritet, 
være å leve livet vårt tett på Gud,
så vil vi bære med oss Hans nærvær der vi er..

-----------------------

I dag er det 1. søndag i advent dere. 
Advent betyr ventetid, 
og for oss blir det ventetid i dobbel forstand i år..Det er snakk om bare noen uker før den lille prinsessa vår kommer til verden, og vi gleder oss veldig til å møte den lille skapningen som spreller rundt inni magen. Samtidig som jeg må ta livet litt med ro om dagen, er det mye som skjer for vår del fremover. Om 2 uker tar vi nemlig med oss flyttelasset vårt til Froland, et nytt kapittel skal i gang. Det er mye som skal planlegges, både ift det å flytte inn i hus, og det å få baby. Og det er mange følelser og tanker å ta hensyn til. Jeg har de siste årene hatt en veldig enkel adventskalender her på bloggen der jeg har lagt ut bibelvers hver dag. Det kommer jeg nok ikke til å gjøre i år, for energien strekker ikke til. Det kan hende jeg plutselig har masse inspirasjon, tid og overskudd til å dele tanker og andre ting, men det er viktig for meg at jeg gjør det av overskudd. Noen ganger i livet må man prioritere litt annerledes, og dette er en sånn periode for meg. Men; jeg lover å ikke forsvinne helt, og jeg lover uansett å komme sterkere tilbake. Har sagt det før, men den bloggen er en hjertesak for meg, og den klarer jeg ikke bare legge fra meg :)

Ønsker deg og dine en velsignet adventstid så lenge! 
Husk på det som er viktigst i tiden vi nå går inn i :)


2 kommentarer:

Fjordheim sa...

Ja du får ta vare på deg selv og den lille i magen nå.
Ikke mye som er viktigere enn det.
Ønsker lykke til med flytting og alle gjøremål fremover.
Gud velsigne deg :)

Anonym sa...

Ta vare på deg selv og så kan vi ta en reprise av desember i fjor og gå gjennom de bibelversene du la ut da :) Nyt ventetiden! Gratulerer med ei lita prinsesse i magen! :D :D <3
Adventsklem fra May Hilde