onsdag 15. oktober 2014

Når en drøm blir virkelighet

I dag skal jeg fortelle dere noe veldig kult. Jeg har tidligere snakket mye om drømmer, men er en stund siden nå, så her kommer litt om det igjen. Det blir min lille historie. Ikke for å vise hva "jeg får til", men for å inspirere til å drømme det som kan virke umulig..

Jeg har i mange år hatt lyst til å jobbe med lovsang. Jeg har en utdannelse som ikke har med det å gjøre i det hele tatt, og det er mye mulig jeg kommer til å jobbe litt med noe innenfor den. Men hvis jeg har skullet vœre helt œrlig er det lovsang hjertet mitt har hatt lyst til å drive med. Og de siste årene har denne drømmen blitt mer og mer spesifikk. Jeg har nemlig fått mer og mer hjerte for Froland misjonskirke, altså menigheten der jeg vokste opp. Så selv om jeg har bodd i Oslo, har jeg tenkt mye på menigheten hjemme, og det som har skjedd der. Drømt om hva som kan skje der. Drømt om å få jobbe med lovsang der. 

Utfordringen var bare denne.. De har ikke noen stilling for en lovsangsleder, og jeg hadde egentlig aldri hørt noe snakk om at de skulle få det heller. Jeg fortalte ikke til andre enn Johannes at jeg drømte om å jobbe der, fordi det på en måte virket umulig. Samtidig tillot jeg meg å fortsette å drømme. Skrive ned tanker, skrive ned ideer jeg fikk om hva jeg ville brukt tid på og fokusert på dersom jeg noen gang skulle fått muligheten til å jobbe der. Drømte, rett og slett. 

Etterhvert skjønte jeg at den drømmen ikke kom til å slippe taket, og ble på en måte litt frustrert. Hadde ikke lyst til å drømme meg bort i noe, for så å bli skuffet. Så jeg sa til Gud at "hvis det er meninga at jeg skal dette, så får du fikse en stilling til meg".

2-3 uker senere fikk jeg en telefon. Kort fortalt var det fra ei som jobber i menigheten, som har betydd mye for meg opp igjennom. Hun fortalte rett og slett at de hadde hatt et møte i menigheten om hva de skal satse mer på fremover. Musikk og lovsang var et av områdene, de vurderte å ansette en person i deltidsstilling, navnet mitt hadde kommet opp, og de lurte på om jeg i det hele tatt kunne vœrt interessert i det.. Hallo!

Jeg fortalte henne da for første gang alle tingene jeg hadde gått og drømt om i det siste, og vi ble litt målløse begge to. Og veldig gira. Det har gått mange mnd siden den telefonsamtalen, og det har vœrt mange ting som måtte lande. Det har vœrt mange tanker, noen bra, noen skumle. Det har vœrt mye takk, og mye bønn, og mye drømming. Og i morgen dere, i morgen skal kontrakten skrives; jeg blir ansatt som lovsangsleder i Froland Misjonskirke. 

Jeg er både rørt, takknemlig og litt skremt. Mest takknemlig. Og jeg gleder meg til det som ligger foran! Jeg kan på ingen måte alt, og kommer helt sikkert til å møte på utfordrende ting. Jeg ser på det som en stor og viktig oppgave, som kommer til å gi mye glede, men også koste. Men jeg er overbevist om at dette er Guds plan, og da også overbevist om at så lenge jeg holder meg nœr til han, så kommer han til å lede meg og oss. 

Igjen; dette handler ikke om "hva jeg har fått til". Jeg har ikke gjort så mye annet enn å drømme. Samtidig har jeg søkt Gud, og jeg har levd trofast i de tingene jeg har fått vœre en del av nå. Gjør det du også! Tillat drømmen som bor i hjertet ditt å leve, selv om den kanskje virker umulig. Be om at Gud skal lede deg i det, og legg det i hans hender. Og husk å samtidig leve der du er nå. Gjør de tingene Gud kaller deg til nå, og velg å se storheten i det.


"Og gled deg stort i Herren,
så skal Han gi deg etter ditt hjertes ønsker.
Overgi din vei til Herren,
stol på Ham, Han skal gjøre det."
Salme 37:4-5


3 kommentarer:

Fjordheim sa...

Herlig, Lykke til :)
Gud velsigne deg i det arbeidet du
skal inn i. :)

Ingar sa...

Nydelig lesing, jeg har en mistanke om at det er slik Gud ønsker at vi skal leve: Be - drømme - lytte - forvente - vente - og så handle!
Gud velsigne deg i arbeid og tjeneste!

Ålesundstrine sa...

Herlig!! SÅ utrolig inspirerende og fantastisk å lese om vår Gud som er trofast og som ser våre hjerter og våre tanker og som gjør det som er best for oss i SIN tid!! SÅ spennende! kan ikke vente med å høre hva som skal skje når dere setter igang og bygge, så, inspirere og lede kirken i tilbedelse!! The sky is the limit!!!