onsdag 22. oktober 2014

Kort og konkret

Vet du hva, som lovsangsleder er det ofte mange små og store praktiske ting som må fikses. Lovsangslederen er den som skal finne låter, sende rundt tekster og blekker, sette opp øvelse, og kommunisere med alle. I tillegg skal man forsøke å skjønne hva Guds ønsker og tanker for det møtet er, og gå den veien han vil. Alle disse tingene som må fikses kan fort ta både fokus og glede, og stjele litt av lovsangshjertet. 

Dette er ikke et "frustrasjonsutbrudd" fra meg i det hele tatt, men kan jeg komme med et tips dersom du er en av de som er med i team, eller dersom du er lovsangsleder?

Svar på sms/mail så fort som mulig. Svar heller kort og konkret i stede for å ikke svare. Jeg er innmari dårlig på å svare på mld. Det har jeg selvinnsikt på, og prøver stadig å bli bedre. De gangene jeg klarer å bli bedre, det er når jeg bestemmer meg for å svare veldig kort og konkret. Det er helt ok å skrive "det passer for meg", "nei" eller "ja" på en mld uten å måtte forklare masse, uten å måtte ha et utlegg samtidig om hvor bra dette blir, eller en smiley bak hver setning for at den i andre enden ikke skal tro du er sur.

Si til de rundt deg at du er ikke sur fordi om du svarer kort, men du vil heller gi svar med en gang, enn å måtte vente til du har tid til å sette deg ned og skrive et brev. Og du som sender ut mld; ikke ta det personlig dersom du får et svar uten "du er så bra!" på slutten. Det gjør det lettere å planlegge, og det trenger ikke ta 2 uker før man får landa når man kan øve.

Enkelt tips, men likevel noe jeg tror kan vœre viktig og til hjelp. Alt som gjør det enklere for oss å gi alle de tingene som må fikses mindre fokus, og Gud mer fokus er bra. Alt som gjør det enklere for oss å bevare hjertet for lovsang, at ikke det blir spist opp av alt som må ordnes, er gull verdt! 


Pass på lovsangshjertet ditt, 
ikke la noe stjele det!


Ha en fin dag :)


Ingen kommentarer: