onsdag 8. oktober 2014

De små sparkene

Noen ganger i løpet av dagen, noen dager oftere enn andre dager, stopper jeg helt opp. Nesten uansett hva jeg holder på med tar jeg en liten pause i noen sekunder, eller et minutt, for å ha fokuset mitt et annet sted. Vet du hva det er? Når lillejenta i mange sparker.

Det er en ganske rar følelse, samtidig som det er helt fantastisk. Hvorfor hun sparker aner jeg ikke. Noen ganger har hun kanskje litt liten plass, og dytter litt rundt seg. Andre ganger spreller hun kanskje i søvne. Eller så våkner hun, og sparker litt bare fordi hun har lyst til å si "her er jeg, jeg er våken!" Men uansett hva som er grunnen har hun min fulle oppmerksomhet.

Vet du hva? Sånn tror jeg det er med Gud også. Jeg tror han gir oss sin fulle oppmerksomhet, og stopper litt opp de gangene vi spreller litt og sier "her er jeg". Vi har kanskje ikke noe spesielt vi skal si, kanskje vi bare trenger å komme til Gud å si helt enkelt "her er jeg". Kanskje vi kaver litt rundt oss fordi vi ikke er helt fornøyde. Han gir oss sin fulle oppmerksomhet og kjœrlighet.

Det enkle jeg ville formidle i dag er egentlig bare at du har Guds oppmerksomhet. Han ønsker å stoppe opp og vœre tilstede når du søker han, han ønsker å få med seg hver eneste lille bevegelse. Og på samme måte som hjertet mitt smiler av kjœrlighet når hun beveger seg, om det er et lite spark eller en hel dans..

..så smiler Guds hjerte, og bobler over av kjœrlighet, 
når du gjør det.