lørdag 27. september 2014

"Nå går det jo bra"

For noen dager siden snakket jeg om det å ta en opprydning i hodet. Jeg måtte nemlig det, fordi jeg var veldig sliten. Vil du høre hva som skjedde etter at jeg hadde tatt et lite skippertak på å få noen ting ut av verden?

Jeg følte meg 10 kg lettere, tårene trakk seg litt tilbake, og jeg tenkte etterhvert "dette går jo bra, hvorfor sa jeg nei til de tingene? Kanskje jeg skal si at jeg kan likevel..?"

Jeg skjønte fort at jeg ikke kan det, fordi det var en grunn til at jeg hadde tatt den opprydningen. Jeg følte meg 10 kg lettere fordi jeg hadde bestemt meg for noen ting, så det lå ikke så mye i hodet som sa "dette må du få fiksa nå, dette må du bestemme deg for snart..". Jeg følte meg 10kg lettere fordi jeg visste at det ikke var så mye som skulle skje fremover, og jeg hadde frihet til å slappe av og gjøre det jeg hadde lyst til. Men hva hadde skjedd om jeg hadde sagt "jeg er med likevel jeg"? Da hadde de tingene blitt lesset tilbake på meg. Det er så fort å ta på seg for mye selv om man vet at man egentlig ikke orker, og at det var en grunn til at man sa nei.

Så mitt lille tips til deg i dag, i forlengelse av det å ta en liten opprydning dersom du merker du har for mye å tenke på; ikke less det tilbake bare fordi du nå faktisk føler du har overskudd. NYT det å ha overskudd! NYT å ikke måtte ta stilling til så mye hele tiden, bare tenke på det du har lyst til. 

Jeg gjentar det jeg skrev i forrige innlegg:

Lovsang handler om hele livet ditt. Det handler ikke om de tingene du gjør som "får et synlig resultet" for de rundt deg. Noen ganger ser det litt annerledes ut enn vi er vant med, og det er helt ok :)

Siste tankene mine rundt dette, og kanskje det viktigste jeg har lœrt (holder på å lœre) så langt kommer snart, så da snakkes vi igjen da. I mellomtiden ønsker deg en velsignet god helg, full av liv og kjœrlighet!

"Min sjel, lov Herren, 
og glem ikke alle Hans velgjerninger"
Salme 103:2


1 kommentar:

Fjordheim sa...

Ja det der kjente jeg meg igjen i gitt.
Fort gjort å ta på seg mer med en gang en
kjenner seg litt ovenpå.
Godt du har lært. Viktig å ta vare på seg selv.
Ønsker deg en velsignet god dag :)