søndag 14. september 2014

Hva bœrer du?

"Akkurat nå bœrer jeg ingenting, jeg sitter nede og leser.." tenker du kansje nå. Eller "jo, jeg bœrer denne og denne byrden.." Det jeg vil snakke litt om i dag er hva vi er bœrere av åndelig.

Ofte kan vi be om å få se mer av Gud i lovsangen, og i møtene våre. Det er absolutt bra, vi ønsker det. Jeg hørte en tale for litt siden som fikk meg til å tenke på en annen ting også. Er vi klar over hva vi allerede bœrer? Og forvalter vi det?

Det står i bibelen at der to eller tre er samlet i Jesu navn, der er Gud midt i blant dem. Matt 18:20. Jeg tror ikke vi må trygle Gud om å komme på møtene våre, han er der, han er klar for å møte oss. Han er tilstede i vår lovsang. Kanskje vi også må be om at vi skal klare å se hva han vil, hvor han vil - om at vi skal klare å forvalte det vi allerede er bœrere av? Den hellige ånd er gitt oss, vi er bœrere av Den hellige ånd. Ap. gj. 2:2-4. Gud virker gjennom sin ånd, altså Den hellige ånd. Kanskje vi også må be om å klare å gjenkjenne hva Den hellige ånd allerede gjør gjennom oss, og forvalte det riktig der og da?

Det blir flest spørsmål, og ikke svar. Jeg har ikke noe svar å komme med, jeg har bare tenkt en del på det i det siste selv, og hadde lyst til å dele det. Jeg er for at vi skal be om å få se mer av Gud, jeg ble bare også trigga av det å selv bli obs på hva jeg allerede er bœrer av, og å forvalte det riktig. Ta det med deg som en inspirasjon om du vil, og del gjerne dine tanker også rundt det :)

Ha en fin søndag i sola der du er!


Ingen kommentarer: