torsdag 7. august 2014

En ny høst

Nå er det ganske snart en ny høst dere! Møtene i menigheten skal i gang for fullt igjen, og tjenesten vår i lovsang skal i gang for fullt. Her har jeg et lite spørsmål til oss.

Hvilken innstilling går vi inn i høsten med?

Her om dagen måtte jeg bestemme meg litt, fordi jeg merket at innstillingen min ikke var helt på plass, ikke helt der den skal vœre. Vi kan fort havne i en greie der vi tenker at lovsangsarbeidet er der for oss. "Nå er det en ny høst der jeg skal få vokse, der jeg skal få mine behov som lovsangsleder møtt, der jeg skal ta steg som leder". Det er ikke løgn at disse tingene følger med i pakka, men..

Vi er med i lovsangsarbeidet for å tjene. Vi tjener Gud, vi tjener menigheten, vi tjener andre mennesker. Vi skal legge ned vårt eget, våre egne behov, våre egne ønsker, for å tjene. Gud kaller oss til å tjene, til å knele, til å stille oss sist i rekka, til å vœre ydmyke. Han kaller oss til å vœre ydmyke på den måten at vi setter andres behov foran våre egne. Det betyr ikke at vi ikke skal bruke autoriteten vi har blitt gitt i lovsang, men vi skal gjøre det for å tjene. Fordi det tjener menneskene vi leder.


Men den som er størst blant dere,
skal vœre deres tjener.
Og den som opphøyer seg selv,
skal bli fornedres,
og den som fornedrer seg selv,
skal opphøyes.
Matt 23:11-12

Gud vil vi skal komme fremfor han å spørre hva vi kan gjøre for han. Vi skal se behovene i menigheten, og gjøre det som tjener menigheten. Kanskje det ikke er akkurat det vi ser på som våre personlinge behov, men det handler heller ikke om det.

Andre ord for det å fornedre seg er å bøye seg, kaste seg for ens føtter, svelge sin egen stolthet, ydmyke seg.. Det kan høres ut som bare negative ting, men det er det ikke. Gud sier at den som gjør dette skal han opphøye.

Jeg tror absolutt du kommer til å vokse og ta steg som lovsangsleder denne høsten, dersom du bestemmer deg for å tjene. Gud kommer til å la deg vokse, i det at du er ydmyk og setter andres behov først. Kanskje ser det litt annerledes ut langs veien enn du hadde trodd, men vit at det stemmer. 


Bestem deg for å tjene, 
ut fra et hjerte som elsker Gud og lovsang, 
og ønsker å se andre mennesker i tilbedelse til Gud. 

Bestem deg for å tjene, 
ved å sette dine egne behov sist. 

..og la Gud opphøye deg på sin måte.
4 kommentarer:

Ingar sa...

Det er fantastisk å lese så mye visdom fra en så ung kvinne som du er, Ida!

Samfunnet vårt har etterhvert blitt veldig egosentrert, dessverre har dette også fått rotfeste i menighetene... Se meg, mine behov, mine talenter, mine oppgaver og min tjeneste. Men hele kristenlivet handler om å la Jesus få hele hjertet vårt, og at alt vi gjør det gjør vi for Ham som skal ha all vår ære.

Må Gud velsigne og bevare deg, du formidler så mye godt på denne bloggen!

A worshipping heart sa...

Tusen takk for gode ord og oppmuntring!

Emilie sa...

Dette var flott skrevet og så sant! Takk for påminnelsen! Jeg håper du fortsetter å skrive, selv om du flytter til Sørlandet!

A worshipping heart sa...

Takk for oppmuntring Emilie :) Jeg kommer absolutt til å fortsette å skrive :)