onsdag 27. august 2014

Duften fylte hele huset

Jeg har snakket mye om Maria, og måten hun tar seg tid til å sitte foran Jesu føtter og lytte til Han. Hun er et stort forbilde for meg på det området der. Vi møter Maria flere ganger enn dette i Bibelen, og den hendelsen jeg skal snakke om i dag er også en gang der Jesus kommer hjem til Maria, Marta og Lasarus. Underveis i festmåltidet henter Maria en krukke med nardus olje som hun smører utover Jesu føtter. Denne handlingen gir oss kanskje ikke bakoversveis sånn med en gang, men likevel er dette en fantastisk tilbedelseshandling hvis vi tenker litt på det.

Oljen er verdt en hel årslønn, og hun gir den med glede til Jesus. Det viser bare litt av hjertet hennes, og kjœrligheten hennes til han. Hun ønsket å vise at hun œret Han, foran alle sammen. Hun kunne valgt å bruke den på seg selv jevnlig, og det ville gjort at hun fremsto som mere "vellykket"  - det var nemlig bare de aller rikeste og mest velstående som hadde råd til noe sånt. Men hun la kronen sin, œren sin, ned for Jesu føtter.

Det som har festet seg mest ved meg ved denne hendelsen er en enkel setning.."Huset ble fylt av duften av salveoljen"
Joh 12:3

Vet du hva? Maria sin tilbedelseshandling fylte hele huset med en fantastisk duft.

Jeg tror at når vi velger å tilbe Jesus, sånn som Maria, så vil det stedet der vi er fylles med en duft. En duft som man legger merke til. Jeg har et ønske om at min tilbedelse skal han en sånn virkning. Jeg vil det skal merkes der jeg er at jeg med livet mitt tilber Gud. La det bli din drøm og ditt ønske også. Tilbe Gud ut av ren kjœrlighet, og la huset ditt fylles med duften.


Inspirasjonen til dette innlegget fikk jeg fra en tale av Egil Svartdahl jeg hørte på søndag i Filadelfia. Jeg anbefaler deg å lytte til den - du finner den ved å følge linken under:
Ingen kommentarer: