onsdag 30. juli 2014

Tilbake til hverdagen

Da er ferien over for min del for denne gang, og hverdagen er tilbake. En av de tingene jeg merker det er lite av i ferien er rutiner. Det er vel kanskje sånn det skal vœre også, vi tar ferie, kobler ut, og fokuserer ikke på alle de tingene man må gjøre. Vi har hatt en veldig fin bilferie Nordover, for å besøke bestefaren til Johannes. Ble noen litt mindre behagelige netter i telt underveis, men Norge er jammen et vakkert land dere! 

Jeg liker ferie, men jeg liker rutiner også. Hvorfor? Da får jeg ting gjort. Det er dessverre sånn at når alle rutinene forsvinner, så blir ofte rutinen jeg har på bibellesing og tid med Gud også litt rotete. Noen ganger er det superdeilig å plutselig ha tid til å lese bibel på tidspunkt og steder jeg ikke har det til vanlig. Samtidig kan det fort gå noen dager der det skjer for mye, på et annet sted enn hjemme, og plutselig har dagen gått uten at jeg har gitt Gud så mye fokus som jeg ønsker.

Jeg vet at livet mitt som lovsanger, i den forstand at jeg skal klare å rette blikket mot Gud, œre han i situasjonene jeg møter, og la hjertet mitt hvile i Hans løfter, er avhengig av at jeg bruker tid med han jevnlig. Og uten å vœre for påståelig tror jeg kanskje ditt liv som lovsanger også er det? 

Ikke vent til i morgen med å komme igang med rutinene dine igjen. Det er faktisk som med trening - jo lengre du venter, jo vanskeligere er det å komme igang igjen. Finn tilbake til de stundene der det bare er deg og Gud. Der han fyller opp lengslen i deg som ingen andre kan, der han utruster deg til dagen. Der du hører hjemme, der hjertet ditt lander. Finn tilbake til de stundene der du i ditt lønnkammer øser ut hjertet ditt til Gud, ekte og œrlig, i lovsang.

La Gud fylle deg med en lengsel 
etter å gå dypere og lengre med Han!


Ingen kommentarer: