onsdag 16. juli 2014

"Gud, takk for at.."

Sånn starter veldig ofte mine bønner. Jeg starter med å takke for noe Gud har gjort eller gjør, eller kanskje noe han har sagt, noe som står i Bibelen. Hvorfor?

Det hjelper meg å huske på de tingene. Det er så innmari fort å bare komme fremfor Gud med alle ønskene våre, og tingene vi trenger. Så glemmer vi kanskje at han allerede har hjulpet oss et godt stykke på vei i akkurat den situasjonen, eller at han har sagt noe i sitt ord som vi trenger å huske på. Hvis jeg starter bønnen min med å take Gud for at han har planer for oss, så ber jeg resten av bønnen rundt hvordan de neste årene kommer til å se ut med en annnen tro og trygghet.

Jeg sier ikke at Gud ikke lytter til bønner der man ikke starter med å takke, og at det er den riktige måten å gjøre det på, men jeg har merket at det har hjulpet meg veldig. Pluss at jeg tror Gud liker når vi starter med å takke han og œre han for alle de tingene han gjør. Det er en del av det å gjøre livet vårt til en lovsang til Gud.

"Syng takkesang for Herren!"
Salme 147:7


2 kommentarer:

hjemveien sa...

Takk Ida!
Takk til han som ønsker oss det aller beste!
Påminnelsen hjalp:-)
Kjenner at takk til Gud hjelper meg,
med en riktig fokus i dag, -
og i dagene som kommer.
"Takken", - hjelper meg til å "Gjøre mitt liv til en lovsang...og leve hver dag til Guds ære".

Hilsen fra
MinsteBror

A worshipping heart sa...

Så bra det kunne vœre til oppmntring. Ja, det å lœre seg å takke i hverdagen er med på å gjøre livet vårt til en tilbedelse av Gud :) God søndag!