mandag 2. juni 2014

Tillater vi Gud å slippe til?

For litt siden leda jeg og Johannes lovsang på et møte som varte neste 1 time lengre enn det som var planlagt, det som var satt opp i programmet. Hvorfor? Fordi Gud hadde ting han ønsket å gjøre i menneskers liv. Mennesker fikk ta valg, de fikk en ny start, en påminnelse om hva de var kalt til, og det var et sterkt gudsnœrvœr.

Jeg mener ikke at han som talte, han som leda møtet, eller vi som leda lovsang skal ha œren for det som skjedde, œren skal Gud ha. Så kan jeg spørre spørsmålet: kunne vi ha hindra det? Ved å holde oss til programmet som var satt, og avbryte det som skjedde? Ved at taleren hadde stoppet før han fikk frem hele budskapet sitt, ved at vi hadde stoppet å spille, ved at møtelederen hadde sagt "takk for i dag, nå drar vi hjem", fordi klokka sa at det var ferdig?

Jeg tror at Gud er Gud, og at om han ønsker å nå mennesker, så gjør han det. Samtidig er det vårt valg om vi på møtene våre åpner opp for det Gud har lyst til å gjøre, stiller oss som redskap for det, og tillater det - selv om det ikke stemmer med tidsplanen som var satt opp. Det er vårt valg om vi skaper rom for det, eller om vi kjører vårt eget løp. Jeg skal ikke komme med et fasitsvar, fordi jeg vet ikke hvordan det er der du er. Samtidig vet jeg hvor lett det er å bli låst til planene. "Det må jo vœre sånn vi har planlagt, for det er sånn det er best. Det er nøye gjennomtenkt.." 

Kanskje vi trenger en påminnelse om at det er ikke våre evne til å planlegge og gjennomføre fine møter, som slutter akkurat på tida, som forandrer menneskers liv. Det er Gud som gjør det. Og noen ganger krever det da at vi ikke henger oss opp i vår egen plan, men bestemmer oss for å tjene. Tjene det han vil gjøre, der og da. I det blir liv forandra, og vi får se hvordan Gud gjør noe nytt.


1 kommentar:

Fjordheim sa...

Ja de møtene der Gud får lede det
som skjer er jo de møtene der Gud får virke
på en helt spesiell måte.
Ikke alltid lett for en henger seg
så fort opp i planene og det er har
forberedt.
Men ber en om Guds ledelse i det hele så blir det som regel
som han vil om det er skrevet ned på forhånd
eller ikke.
Ha ei velsignet god uke :)