tirsdag 24. juni 2014

Elsker vi Gud? Eller lovsang?

Her om dagen leste jeg et vers i bibelen som fikk meg til å tenke litt. Tenk på alle de gangene jeg har sagt "Jeg elsker lovang!" eller "Jeg elsker den sangen der!" Det er ikke noe galt i det, egentlig. Men det blir galt dersom jeg sier det, men ikke sier at jeg elsker Gud. Og for meg er det nok dessverre sånn at jeg har sagt det første flest ganger.

"De byttet ut Guds sannhet med løgn og tilba og dyrket det skapte i stede for Skaperen, Han som er velsignet i evighet. Amen"
Rom 1:25 

Det er helst siste delen av verset jeg tenker på, delen som handler om å tilbe det skapte i stede for Skaperen. Tilber vi lovsangen, i stede for å tilbe Gud?

Selvfølgelig, det er ikke galt å elske lovsang, som jeg skrev om over. Lovsang er en fantastisk måte å uttrykke seg til Gud, og en fantastisk måte å gi respons på alt han er. En fantastisk måte å tilbe Han, tilbe Skaperen. Men, vi må passe oss så vi ikke havner i den grøfta at vi glemmer Gud oppi lovsangen. At vi ikke blir så opptatt av hvordan den ser og høres ut at vi glemmer Gud. At vi ikke blir så opptatt av hva vi får til, eller hva andre får til, at vi glemmer Han som er grunnen til at vi gjør det. At vi blir mere opptatt av det skapte enn Skaperen.

Gud skapte musikken, og han skapte lovsangen. Ut i fra det kan vi også skape lovsang, gjennom tekstene vi skriver og musikken vi lager. Vi skaper vår respons til Gud. Vi må ikke bli så opptatt av vår skapte lovsang at vi glemmer Gud, som det hele er skapt for.

Dette er en tanke jeg merker allerede at jeg helt sikkert kommer til å tenke en del på fremover. Kanskje det kan sette i gang noen tanker i deg også, og en påminnelse hos oss alle å elske Gud høyere enn vi elsker lovsangen. Den påminnelsen har hvertfall jeg fått.

Ha en god uke :)
Ingen kommentarer: