onsdag 7. mai 2014

My hands were made to worship You

Noen ganger tenker vi at vi lovsynger Gud når vi er på møte, eller sammen med andre. Videre tenker vi også at vi skal œre Gud med livet vårt. Œre han gjennom at vi velger å løfte blikket mot Han i alle livets situasjoner, stole på Hans ord, og gå på det han viser oss. Det er riktig at dette er å tilbe Gud, men så er det en ting til vi må huske på..


La oss derfor, ved Ham, 
alltid bœre fram lovsprisningsoffer for Gud,
det vil si frukt av lepper som œrer hans navn. 
Men glem ikke å gjøre godt og å dele med andre, 
for Gud har behag i slike offer.
Heb 13:16

For en stund siden sang vil en låt av Kirk Franklin på møte der den ene setningen var "My hands were made to worship you". Det vi der synger tror jeg peiler oss litt inn på siste delen av bibelverset over. Vi skal œre han med leppene våre, enten det er gjennom sang eller ordene vi bruker til daglig, men så skal vi ikke glemme å gjøre godt med de rundt oss. Fysisk bruke hendene våre, for å gjøre godt. Gi noen en massasje tenker du på Ida? Joda, det kan hende du skal gi litt av din tid til noen som trenger å få løsna litt opp i stressa skuldre. Og hvis du er en av de som trenger å få løsna opp bare viser du dette diskre til noen du ønsker skal gjøre det ;) Poenget mitt er ikke nødvendigvis at vi skal massere hverandre, men at vi fysisk gjør ting for hverandre. Kanskje det er å gå på butikken og handle for en som ikke er helt i form. Kanskje det er å sende en oppmuntrende tekstmelding til noen. Kanskje det er å stikke innom noen med en kaffe. Kanskje det er å gi noen en klem. Kanskje det er å gi litt ekstra av din tid for å lytte. Kanskje det er å gi penger til noen, eller gi bort noe du eier.

Jeg tror Gud kan vise oss, og lede oss til, det å gjøre godt for andre. Så œrer vi han da ved at vi er lydige og går på den han forteller oss, enten det er lite eller stort. Enten det koster mye, eller kanskje ikke koster så mye. My hands were made to worship you. 

En annen viktig ting å ta med seg fra bibelverset over, er delen "Gud har behag i slike offer". Offer. Det er ikke alltid det å gjøre godt og dele med andre bare er enkelt, det kan faktisk vœre veldig veldig utfordrende. Kanskje vi føler vi trenger tida vår for oss selv. Og vi føler hvertfall vi trenger pengene? Eller vi er litt redde for å sende den oppmuntrende mld, for tenk om de ikke trenger den i det hele tatt, og bare synes jeg er teit? Her må vi ofre. Vi ofrer tiden vår, vi ofrer pengene våre, og vi ofrer stoltheten vår.

Lovsyng Gud med leppene dine, men velg også å œre han ved å gjøre godt mot de rundt deg. La det du gjøre vœre med å gjøre livet ditt til en lovsang til Gud. Lista trenger ikke ligge så veldig høyt, det er ikke sikkert du skal gi de et års forbruk av kaffe. Kanskje den ene koppen er det som skal til? Men gjør godt, og la Gud minne deg på hvem som trenger det i dag :) 

Ha en fin dag!


3 kommentarer:

Ingar sa...

En fantastisk komprimert bibeltime over et veldig sentralt emne og godt bibelvers!

Ønsker deg en velsigna god dag!

A worshipping heart sa...

Takk Ingar, du er alltid så oppmuntrende! Ha en fin uke :)

Kristin sa...

Et kjempefint innlegg og en bra påminnelse :) Håper du får en fin uke!