søndag 11. mai 2014

Fra dypet..

Jeg elsker måten David starter salme 130..

"Fra dypet roper jeg på Deg, Herre"

Noen ganger føles det virkelig sånn for meg også. Fra dypet i meg, langt langt inni meg, så roper jeg på Gud. En form for indre lengsel. Det er ikke bare tankene mine som lett streifer gjennom en bønn, men dypet av hjertet mitt lengter etter Gud. Eller roper. Det kan vœre noe jeg trenger svar på. Det kan vœre noe jeg ønsker å se. Det kan vœre en lengsel etter at Gud skal tale til meg, eller bare en lengsel etter mer av Gud. Og det er dypet i meg som roper.

Noen ganger kan de ropene fra dypet føles litt tunge, i den forstand at det er noe vi virkelig trenger eller ønsker, men ikke helt ser svaret på. Samtidig er de fulle av håp, fodi jeg vet at Gud hører ropene. 

Videre synger David...

"Jeg venter på Herren, min sjel venter, og til Hans ord har jeg satt mitt håp. Min sjel venter på Herren mer enn vekterne venter på morgenen, ja, mer enn vekterne på morgenen. Israel, sett deres håp til Herren! For hos Herren er trofast kjœrlighet, og rikelig forløsning er hos Han."
Salme 130: 5-7

La meg oppmuntre deg til å fortsette å rope fra dypet, og sett håpet ditt til Guds ord. Guds ord som sier at han lytter, at han er tilstede, at han vil gripe inn og gi deg svar. Fortsett å rope inderlige rop fra dypet i deg, og vit at Gud er trofast kjœrlighet.

Ha en velsignet søndag!2 kommentarer:

Fjordheim sa...

Takk for mange flotte innlegg.
Ja det er spennende å leve slik at en
kan høre Guds stemme i hverdagen.
Er nok ikke så flink til å lytte alltid
Må nok be mer om det.
Et rop fra vårt indre hører han.
Gud er en god Gud som
vil møte oss og våre behov.
Ønsker deg ei velsignet god uke

A worshipping heart sa...

Takk og det samme til deg :)