onsdag 21. mai 2014

Det Maria gjorde..

Fortellingen om Marta og Maria blir jeg aldri lei av.. Fortellingen i Lukas der Jesus kommer på besøk til disse søstrene. Marta styrer og ordner, siden de har Jesus på besøk, mens Maria setter seg ned ved Jesu føtter, for å nyte hvert øyeblikk, og lytte til det han har å si.

Jeg har ofte tenkt at i denne situasjonene var det som å få en venn på besøk. Og det var det helt sikkert også, samtidig som det var mer. De fikk besøk av en lœrer. Og det var en kulturell og en religiøs plikt, det var forventet av en, å stelle i stand.

Maria brydde seg ikke om dette. Hun var så hengitt til Jesus at hun lot det komme først. Hun brøt virkelig mot sin egen kultur og hva andre tenkte om henne. Resten av fortellingen har jeg snakket om mange ganger før. Marta blir frustrert over at Maria ikke hjelper til, og sier det til Jesus. Mens Jesus responderer med at Maria har valgt den god del, som ingen kan ta fra henne..

Vet du? Jeg synes ikke Marta er dum. Jeg kjenner meg igjen i henne, og vet hvor lett det er å se alle behovene som "må" fikses, fordi vi mennesker ha bestemt at det skal vœre sånn, og tenke at det er viktig at jeg da gjør det. Og jeg sier ikke at det er dumt å fikse ting, det trengs ofte. Men så må vi heller ikke glemme å sette av tid til å vœre en Maria. 

Når vi bruker tid i Guds nœrvœr blir vi forandret. Vi blir utrustet, og sterkere. Men på samme måte som Maria gjorde dette, må vi kanskje bryte med noen kulturelle forventninger. Der mange velger å bruke tid på å se på den nye TV-serien, velger vi å sette oss ved Jesu føtter. I et samfunn der alt handler om oss selv, må vi bryte det og velge å fokusere på Jesus.

Du vet hvilke ting som "forventes" av deg, og hvilke ting du må bryte med. Gjør det! Velg å gjøre som Maria, og sitte foran Jesu føtter. Og vit at det er verdifull tid som ingen kan ta i fra deg.


Ha en velsignet dag :)


Ingen kommentarer: