søndag 13. april 2014

Hosianna! Lovet være Han...

I dag er det palmesøndag, og vi går inn i påskeuken. En høytid som kanskje minner deg om fjell, ski, appelsiner, sjokolade og familietid. Men en høytid som også er så mye mer. En høytid der vi kan feire det som skjedde for ca 2000 år siden, der Jesus fullfører det han ble sendt til jorden for. 

Hva skjedde på palmesøndag? Jesus red inn i Jerusalem, på et esel. Og han ble hyllet av folket. 


"Og en meget stor folkemengde bredte klærene sine ut på veien. Andre skar grener av trærene og bredte dem utover veien. Folkeskarene som gikk foran og de som fulgte etter, ropte så ut og sa: "Hosianna, Davids sønn! Velsinet være han som kommer i Herrens navn! Hosianna i det høyeste!"
Matt 21:8-9

Dette er en historie jeg har hørt siden jeg var ganske liten. Jeg har sett bilder av det på søndagsskolen, og dannet meg et bilde av hvordan det så ut. Men så kan jeg likevel spørre meg i dag hvordan det faktisk så ut.. Hvordan ville det sett ut i dag? Hyllet de Jesus på samme måte som man i dag kan samle seg rundt et idol, en man er veldig stor fan av? Ble det en stemning som ble hauset opp, sånn at man ble med fordi alle andre var superfan? Var det en form for tilbedelse av en person, på samme måte som i dag kan tilbe en stjerne, eller var det en tilbedelse av Gud?

Jeg kan stille meg disse spørsmålene, og samtidig være ganske sikker på en ting. Jeg tror det var en ekte og hjertelig tilbedelse. En tilbedelse og lovsang full av liv og oppriktig takk. Jeg tror den var høylytt. Menneskene som levde på Jeus tid så hva han gjorde. De så livet han levde, de fikk oppleve alle miraklene. De levde mitt oppi det. Og tenk på det da, de sang Hosianna, og fikk synge det rett til han. Det ble en ordentlig takk og pris fra hjertene dems, til en Gud som var der i hverdagene, som hjalp de. Gav de håp, kjærlighet og glede.

Jeg ser ikke like mange mirakler som de kanskje gjorde, men jeg kan likevel tilbe den samme Gud. Og jeg kan vite at den samme Jesus som red inn i Jerusalem på palmesøndag, han lever i dag, og gjør fortsatt de samme tingene. Han helbreder syke, han lærer oss ting, han følger oss gjennom livet, bryr seg, og viser oss kjærlighet. Sleng deg med på sangene du også. Bli med folkemengden som synger Hosianna, og vit at Gud hører deg. Han hører deg på samme måte som om du hadde vært en av de som sto rett ved siden av eselet og kunne synge det til han.


Ønsker deg en velsignet påskeuke!2 kommentarer:

Fjordheim sa...

Jeg har denne påsken blitt ekstra minnet
på at Jesus brukte det enkle eselet
som ingen enda hadde ridd på.
Det enkle, og omtrent ubrukelige, det brukte han.
Jeg er på noen måter ubrukelig i den tjenesten jeg
tror han har kalt meg inn i nå,men likevel
vet jeg at han kan bruke meg slik jeg er,
selv uten skikkelig stemme.
Godt at vi kan lovprise han med den stemmen vi har.
Jeg tror han hører min stemme som den flotteste,
selv om jeg veldig godt vet at slik er det ikke.
Halleluja.
Takk for alt det flotte du deler.
Blir som regel en ekstra andakt for dagen
de dagene jeg har lese det du skriver.
Ønsker deg ei velsignet god påskeuke :)

A worshipping heart sa...

Å, det var en nydelig påminnelse og et nydelig bilde! Ha en god søndag videre :) - Ida