søndag 6. april 2014

Gode rutiner

Jeg er nok på flere måter et rutine menneske. Ikke på alt, men på noe. F.eks. trening, der har jeg faste dager og gode rutiner. Jeg tror rutiner absolutt er bra på mange ting, for å få det gjort. Men så er det noen ting der rutiner ikke er bra.. Hva da? Lovsang.

Det er bra å ha gode rutiner på det å bruke tid med Gud, sånn at ikke tiden vår forsvinner til alt mulig annet. Men jeg tror vi skal passe oss for å ha alt for satte rutiner på hva man gjør når man bruker tid med Gud. Har man alt for satte rutiner tillater man ikke Gud å gjøre det Han vil på samme måte, for det passer kanskje ikke med rutinen vår. Eller i lovsangsteamet. Du er kanskje i team med samme gjengen hver gang, og samme gjengen som dere har vært i noen år. Jeg sier ikke at det er negativt, men det er fort at man gjør sin greie. Man møtes på et fast tidspunkt, men planlegger sangene, man leder lovsang, som man alltid pleier..

Det er bra å ha erfaring, det er bra å ha struktur, det er bra å være trygge på hverandre. Men ikke la rutinene få være det som styrer! Ikke la rutinene ta så stor plass at Gud ikke får gjøre det han vil. Jeg snakker like mye til meg selv her, for jeg opplevde å måtet ta tak i det seinest i går. Opplevde hvor fort det er at man kommer sammen, og gjør greia man alltid har gjort. Men det vil vi ikke. Vi vil ikke "klare oss uten Gud". Vi vil ikke gjøre det samme vil alltid gjør, vi vil se noe nytt.

"Se, jeg gjør noe nytt,
nå skal det spire frem.
Skal dere ikke se det?"
Jes 43:19

Gud skaper nye ting, han gjør noe nytt. Det vil vi få med oss. Det vil vi se. En ting vi må gjøre for å se det er å ikke la alt skje på rutine.. Be om at du skal klare å se forbi rutinene dine. Og heller se til hva Gud ønsker å vise deg, og ønsker å gjøre. Kom med ny forventning, og kom med vissheten om at du er helt avhengig av Gud.

Ha en fin søndag :)


2 kommentarer:

Fjordheim sa...

Har lese det verset før i dag,
Føler jeg står ved noe nytt nå.
Er bare spent på hva Gud vil jeg skal gjøre.
Noen ganger er det vanskelig å være sikker på
at det er Guds vilje det en mener en skal gjøre.
Må bruke god tid til å bli trygg på hva Gud vil.
Ønsker deg ei velsignet god uke :)

A worshipping heart sa...

Så spennende med noe nytt! Ja, det kan vœre utfordrende å skille fra hverandre alle tankene og stemmene. Men jeg tror hjertet ditt kjenner Guds stemme, og jeg tror du kommer til å ta det rett valget. Bruk tid til å lytte til Gud, og våg samtidig å ta steget når tiden er inne for det. Uten å vœre usikker. Jeg skal be for deg jeg! :)
- Ida