fredag 25. april 2014

De bittesmå bekymringene..

Vœr ikke bekymret for noe, 
men la i alle ting deres bønneemner 
komme fram for Gud i påkallelse med takksigelse!
Fil 4:6

Jeg tror noe av det som ofte kan ta litt for mye av fokuset mitt i hverdagen, det er bekymringer. Ikke nødvendigvis store og alvorlige bekymringer, men små bekymringer. Det er ikke sikkert jeg engang gjenkjenner det som en bekymring underveis, det er jo bare "noe jeg tenker på, og det er helt normalt". For ja, det er helt normalt å tenke på ting. Men så kan du spørre deg selv om det er noe som har vœrt bra å tenke på, eller om det har gjort deg motløs og rådvill. Om det tar livet av fremtiden og drømmene, eller om det gir masse liv.

Jeg leser en andaktsbok av Darlene Zschech (Revealing Jesus) der hun så enkelt skriver at i stede for å bekymre oss så skal vi be. Og jeg tenkte at den utfordringen skal jeg ta. Ikke bare når de store bekymringene kommer, men de små. De små i hverdagen, som hindrer meg i å œre Gud 100% i hverdagen. 

Gjør det du også. Neste gang en liten, en bitteliten, bekymring kommer; be. Be om at den skal løse seg? Det kan du godt gjøre, men først og fremst si "Takk Gud at du er større enn alle mine bekymringer". Takk Gud for noe han har gjort for deg. Du trenger ikke nødvendigsvis gjøre det inn en 7 minutters bønn, gjør det enkelt. Men gjør det for å ta fokuset ditt bort fra bekymringen, og opp på Gud. Gjør det for at bekymringen skal hindres i å vokse seg stor, men vœr heller med å gi Gud større plas i hverdagen din.

Be en kort takkebønn når den sniker seg på, så skal du se at du hadde ikke noen grunn til å skulle bekymre deg i utgangspunktet!

Ha en god fredag kjœre deg!


Ingen kommentarer: