onsdag 19. mars 2014

Lede lovsang i kjœrlighet

For en stund siden skrev jeg om det at vi er kalt til å elske de rundt oss, og vi œrer Gud ved å gjøre det. Innlegget kan leses HER. I går var jeg på teamsamling med alt det kreative arbeidet i Filla, der vi hadde besøk av ei veldig inspirerende dame fra England, Sue Rinaldi. Hun snakket om hvordan det å lede lovsang også handler om kjœrlighet til de rundt oss. 

Som lovsangsledere har vi mye å tenke på. Det er mange ting som skal fikses, planlegges, og tenkes på. Alle de tingene kan vi fort bruke som en målestokk på om det var en bra kveld. Hun kom med flere eksempler, og jeg kjenner meg absolutt igjen i de. Vi kan snakke om at det var en bra kveld dersom alle sangene funka bra, vi fikk god respons på de. Det var en bra kveld fordi alt det tekniske funka. De tingene er absolutt viktige, men er det de som skal vœre målestokken? Vi må huske på kjœrligheten. 

Det er ikke lengslen etter at de som er i salen skal høre 4 sanger der vi klarer å spille feilfritt som driver oss. Det er lengselen etter at de skal få oppleve Guds kjœrlighet, oppleve Gud i lovsangen. I den lengselen er det en form for kjœrlighet fra oss, en kjœrlighet vi ikke må glemme. Strofa "I'm coming back to the heart of worship, where it's ll about You" går ofte gjennom hodet mitt, fordi jeg må minne meg selv på hva det handler om. Hvorfor jeg lovsynger. Det handler om Gud. Og det handler om kjœrlighet. Kjœrlighet til Gud, og til de rundt deg. De du får œren av å lede.

Synes du det er en utfordrende tanke? Be om hjelp til det da. På samme måte som jeg ba om hjelp til å elske de rundt meg, be Gud om å vekke opp kjœrligheten til de du får lede i lovsang. Kjœrligheten som gjør at du lengter etter at de skal få oppleve Gud og se Han.

I dette er kjœrligheten, 
ikke at vi har elsket Gud,
men at Han har elsket oss og sendt sin sønn 
til soning for vœre synder.
Elskede! Hvis Gud elsket oss slik
så skylder også vi å elske hverandre.
1. Joh 4:10-11

Ønsker deg en god dag, 
og sier også et oppriktig TAKK for at du 
er en tur innom bloggen min!

- Ida -


2 kommentarer:

Kristin sa...

Da vil jeg si en oppriktig TAKK for at du skriver en sånn fantastisk blogg :) Den betyr masse for meg som ikke er med i noen meninget - gjennom bloggen din finner jeg nye bibelbvers, fine lovsanger, og får viktige påminnelser om forholdet mitt til Gud. Ha en fin dag! ;)

A worshipping heart sa...

TAKK Kristin! For en oppmuntring å få. Gud velsigne dagene dine fremover :) Klem