onsdag 5. mars 2014

Et lite smil..

For noen uker siden var jeg med og ledet lovsang i Filadelfia Oslo, der jeg går. Under en av sangene gikk blikket mitt over salen, og plutselig møtte jeg blikket til ei jente som smilte orntli til meg. Du aner ikke hva det gjorde med meg!

Det å få et smil betydde mye. Det gav en form for bekreftelse, og "kjør på". En form for "dette er bra, jeg koser meg". Jeg sier ikke at vi skal lete etter bekreftelse hos andre, det er Gud vi skal ha identiteten vår i. Likevel tørr jeg innrømme at det å få den bekreftelsen fra andre er viktig. Det var viktig for meg å få det smilet da. Så fikk det meg til å tenke.. Hvordan ser jeg ut når jeg står i salen, og noen andre på scenen?

Jeg står ofte med øynene igjen. Jeg lovsynger Gud, retter blikket mitt mot han, og gir min respons til han gjennom sangene som synges. Noen ganger mer oppslukt enn andre - noe jeg tror er helt normalt. Men det skjer også alltid i løpet av en "lovsangsbolk" at jeg innimellom ser på de som er på scenen - noe som også er helt normalt. Hvis de møter blikket mitt, føler de seg oppmuntret da? Eller ser de et blikk som dømmer og gjør det vanskelig å lede?

Mange spørsmål, så går selvfølgelig spørsmålet videre til deg. Hvis de som leder møter blikket ditt, hva møter de da? Ikke misforstå meg, jeg mener ikke at vi alle skal klistre på oss et smil i tilfelle vi møter blikket til lovsangslederen. Som lovsangsleder vil man jo helst at alle skal vœre oppslukt i Gud! Og fremfor alt mener jeg vi skal vœre ekte. Vi skal gråte hvis vi trenger det, og le hvis vi trenger det. Men kanskje vi kan tenke over hvordan vi responderer. Kanksje vi kan tenke over om vi ser dømmende ut, eller oppmuntrende ut. Min bønn er at vi skal se oppmuntrende ut, uten at det er en fasit på hvordan det ser ut. Oppmuntrende.

Husk, et lite smil kan bety en stor forskjell :)Bildet er lånt fra google.no1 kommentar:

Fjordheim sa...

Ja det er godt å kjenne at det en
formidler fra plattformen betyr noe for andre.
At en får en form for respons.
Jo en står der for Gud, men for å formidle noe til andre fra Gud.
Alltid godt å bli møtt av et smil
om det er under møter eller på vegen.
Ønsker deg en velsignet god dag :)