lørdag 15. mars 2014

Din respons

Lovsang er en respons til Gud, det er din respons til Gud. Jeg er så takknemlig for alle de som opp igjennom tiden har skrevt lovsanger. Lovsanger som hjelper meg å sette ord på det jeg tenker, føler, og trenger å uttrykke. Men det blir vel kanskje aldri mer ekte enn om jeg bruker mine ord. Tanken min i dag er derfor; burde vi bli flinkere på å prøve å skrive egne sanger?

Syng for Herren, en ny sang!
Syng for Herren, hele jorden!
Salme 96:1

Jeg så en tale for litt siden der pastoren i menigheten sa at de skrev egne sanger for å gi sin respons til Gud, som menighet. Gi sin respons til Gud ift hvordan de opplevde ulike ting Gud gjorde i livene deres. Sin respons på det Gud sier i sitt ord, hva det betyr for de, som menighet. 

Har du noen gang forsøkt å skrive dine egne sanger? Det har jeg. Jeg har faktisk ganske mange tekster liggende, men så mangler det litt på selvsikkerheten min ift å prøve å lage en melodi til. Der er jeg så heldig at jeg er gift med en mann som er både flink til, og glad i, å gjøre det. Kanksje du lager melodier, kanskje du lager tekster, kanskje begge deler. Fortsett med det! Fortsett å lage din lovsang til Gud, din respons. Kanskje du må alliere deg med noen andre for å få fullført - gjør det! Visste du at veldig, veldig mange av sangene vi synger i dag er et samarbeid mellom flere personer? Ikke tenk at du må klare alt alene. 

Kanskje er det noen som trenger akkurat de ordene du skrive i din sang, for å gi sin respons til Gud. Det blir din personlige respons, og mest sannsynlig også noe som andre å vil uttrykke seg gjennom. Noen som opplever det samme som deg, eller lengter etter det samme. Jeg tror det er sånn at noe av det jeg skriver bare er mellom meg og Gud. Mitt veldig personlig uttrykk, som skulle forbli mitt. Men ikke la tanker fortelle deg at du ikke har noe å komme med. Ikke la tanker fortelle deg at formuleringene er dårlige, at det ikke er viktig, eller at ingen andre trenger de ordene. 

Skriv din sang, skriv din respons til Gud om alt Han er for deg, og våg å dele den med en du er trygg på. Jeg heier på deg!

Syng for Herren en ny sang,
og Hans pris fra jorden ender,
dere som drar ned til havet,
og alt som fyller det,
dere fjerne kyster, 
og dere som bor der.
Jes 42:10


Ingen kommentarer: