lørdag 8. februar 2014

#sehvavifårtililovsangsarbeidtvårt

For en liten stund siden var den en del blest rundt en "#" på instagram. Jeg husker selvfølgelig ikke hva den het, men det handlet om å legge ut et bilde av f.eks hvordan kjøkkenbenken din egentlig så ut, og legge til den "#'en". Hvorfor? Fordi vi i media ofte fremstiller livet vårt og hjemmet vårt fra den beste siden, de få minuttene rett etter vi har rydda, før noe har rukket å sette noe der igjen.. 

Før alle tankene du kanskje har rundt den saken jobber seg frem i hodet ditt: jeg har ikke planer om å skrive om hele den saken der, det er ikke den diskusjonene jeg er interessert i nå. Men det er et faktum at vi får større press på oss i forhold til hva vi "burde" ha tid til, ha penger til, ha mulighet til, og få til. Så er mitt spørsmål - drar vi det "burde" med oss inn i lovsangstjenesten og lovsangsarbeidet vårt?

Gjør vi det? Ser vi på hva alle andre får til, og tenker at det burde vi også klare? Jeg skal ikke si at alle gjør det, men jeg tror dessverre det skjer, i stor eller liten grad. Jeg tror vi sammenlikner oss. Men så glemmer vi helt bort at vi sammenlikner oss med en annen menighet, som består av andre mennesker, og som kanskje har andre muligheter og en annen økonomi. Vi glemmer også at vi kanskje kun ser det de presenterer på instagram, og ikke alt de jobber med i løpet av uka, som kan vœre akkurat de samme utfordringene vi selv jobbber med, eller kanskje en annen type utfordring som ikke vi har.

Budskapet mitt i alt dette er egentlig et bibelvers jeg snakker mye om, og som er viktig (om ikke et av de viktigste) for meg..

"Bevar ditt hjerte fremfor alt du bevarer,
for livet utgår fra det"
Ords 4:23

Jeg tror det vi alle må huske på, der vi er, er å bevare hjertet vårt. På tross av hva alle andre får til, eller hvordan det ser ut at alle har det, så må vi bevare vårt hjerte. For det hjelper ikke å jobbe gjennom det å få til en greie, bare fordi vi "burde" det - men så skaper det større skade enn glede. Det kan skape sår å prøve å gjennomføre noe man ikke er i stand til, bare fordi man "burde" klare det. Man kan slite seg helt ut ved å prøve å gjennomføre noe man ikke har krefter eller ressurser til. Bevar hjertet ditt! Det viktigere i det lange løp, enn å kunne vise til noe man har fått til. Pass på hjertet ditt, og jobb med det. Så vil livet strømme derfra. Bevar hjertet ditt for lovsang og i lovsang; så vil du gjennom det ta de rette valgene, utføre de rette tingene når tiden er der, når du og lovsangsarbeidet du står i er klare for det.

Er overskriften provoserende? Den er kanskje ment til å vœre litt provoserende, samtidig som jeg må si en ting klinkende klart: det er bra å legge ut bilder av hva man får til! Det er super-inspirerende! Og jeg tror vi skal la oss inspirere av hverandre, og bruke hverandre for tips og råd. Vi tjener tross alt den samme Gud, står i det samme arbeidet, med det samme målet. Vi gjør det bare ulike steder i landet vårt, og i ulike sammenhenger. Men så er det også vår oppgave å la oss inspirere av de bildene. La oss inspirere og tenke at "det har vi også lyst til å få til".

Det var dagens lille tanke fra meg, og jeg tror det er en viktig tanke. Bevar hjertet ditt, så vil livet strømmer derfra.
1 kommentar:

Trine sa...

I like this!!!!