onsdag 12. februar 2014

Det er alvorlig..

Denne tanken slo meg for en liten stund siden. Noen ganger kan jeg stå i lovsang og lure på om de som leder lovsang tror de har havnet på et form for sørge møte. De ser så alvorlige ut at det egentlig ikke frister å lovsynge, fordi det å lovsynge ser så trist ut. Veldig alvorlig og tungt, ikke noe glede. Når det er sagt; jeg snakker til meg selv her også, og er ikke ute etter å henge ut noen. Kanskje du kjenner deg igjen, kanskje ikke. Men tenker likevel at det er verdt å nevne. Som lovsangsledere har vi ofte en tendens til å gjøre lovsangen innmari alvorlig. Tror du den var ment til å vœre det? Alltid?

Jeg tror ikke det. Vil egentlig våge å påstå at jeg vet den ikke er det. Jeg mener ikke at vi skal klistre på oss et smil, og late som livet alltid er en dans på roser. Noen ganger lovsynger vi litt i frustrasjon, og med noen tårer - noe som er veldig lov. Og vi skal ta seriøst den oppgaven Gud har gitt oss som lovsangsledere. Men jeg tror en form for felle vi kan gå i er å gjøre lovsangen veldig alvorlig. Det taes ofte mange store og små valg i en lovsangssetting, som vi skal respektere. La oss droppe å havne i den fella der vi ikke kan vise begeistring likevel. Jeg tror lovsang skal vœre fylt av nettopp dette; glede og begeistring. Av masse beundring. Av frihet og styrke. Det må vi vise!

Som lovsangsledere skal vi lede andre i tilbedelse. Da skal du også gjøre sånn at de i salen får lyst til å slenge seg på, lovsynge sammen med deg. Gjør det fristende å slenge seg på da! Jeg sier ikke at du skal gjøre lovsangen til noe annet enn det den er, for å lure folk. Men smil. Smil og vis hvordan hjertet ditt er på riktig plass når du lovsynger. Smil og la gleden over å få tilhøre Gud vises og smitte. Smil og vis hvor deilig du synes det er å lovsynge! Er det vanskelig? Be Gud hjelpe deg. Og minn deg selv på hvorfor du lovsynger. Se for deg Guds ansikt og gi han ditt fineste smil!

"De så opp til Han og strålte av glede.."
Salme 34:62 kommentarer:

Frøydis sa...

Tenkte akkurat det samme, derfor gikk jeg inn på din side for å få litt input. Tenker at det ikke bare skal være tilbedelse, men også lovsang (glede) og sanger/salmer. Jeg ble inspirert på søndag av en gjeng fra Zambia. De synger rett og slett barnesanger, med bevegelser. Enkle tekster, begeistring!

A worshipping heart sa...

Hei Frøydis :)
Ja det vil jeg tro var glede og begeistring! Vi slår et slag sammen for mere glede i lovsang :) God uke fra meg! Klem