lørdag 22. februar 2014

Å la seg lede

Vet du hva jeg tror? Jeg tror Gud vil lede deg som lovsangsleder. Jeg tror han vil fortelle deg ting, og be deg gjøre ting som kan forløse masse i menneskers liv. Men jeg tror ikke første gangen han ønsker å lede deg til noe er den gangen du står på en scene og leder mange hundre i lovsang.

Jeg er så heldig at jeg har fått lede lovsang i mange forskjellige settinger. Alt i fra en liten gruppe på 2-3 stk som er tilstede på et bønnemøte, til en sal full av mange hundre mennesker. I de situasjonene kan jeg oppleve at Gud ber meg gjør noe. Det kan vœre å be en bønn, si noe, eller kanskje synge et vers mer enn en gang. De gangene jeg da våger å gå på det opplever vi ofte Guds nœrvœr litt ekstra, og han gjør noe i menneskers liv. 

Tror du det er de eneste gangen Gud ber meg om ting? Det kan jeg fortelle deg at det ikke er. I løpet av de siste årene har Gud minnet meg på flere ting i dagliglivet. Flere ting han ber meg om å gjøre på en helt vanlig hverdag. Det kan vœre alt fra å sende en mld til noen jeg kjenner med noen tanker og opmuntringer, til å gi bort noe jeg eier til noen som kanskje trenger det mer enn meg. Det kan vœre noen eller noe jeg skal be for. Jeg tror det å vœre lydig i de situasjonene der har mye å si. Det har mye å si for de tingene Gud faktisk ber meg om videre.

Se for deg at du ber noen fikse noe for deg, men de gjør det ikke. Du spør de igjen, men det skjer fortsatt ikke. Etter en stund har du en enda viktigere greie som skal fikses. Spør du da den samme personen igjen, eller spør du noen som du vet faktisk sier ja og vil hjelpe deg? Svaret er mest sannsynlig det siste. Målet mitt er ikke å gi deg dårlig samvittighet dersom Gud har bedt deg gjøre noe en gang som du ikke gjorde. Tro meg - det har jeg gjort mange ganger! Gud gir ikke opp, han vil fortsette å tale til deg og utfordre deg til ting.

Målet mitt er heller å oppmuntre deg til å gjøre de små tingene Gud ber deg om i hverdagen. Du har da ingenting å tape på det! Det vil også gjøre at du lœrer deg å kjenne igjen Guds stemme. Kjenne igjen Guds stemme som kanskje forteller det noe de gangen du står foran flere hundre, og han vil du skal dele noe. La deg oppmuntre til å vœre lydig i de små tingene, så vil Gud legge enda større ting foran deg. Den som er lydig i smått er lydig i stort..

Be om at Gud skal tale til deg, og fortelle deg hva han vil du skal gjøre. Og bestem deg for å gå på det, selv de små tingene. Så vil de utruste deg til de enda større tingene. Og husk; du er ikke lovsangsleder bare når du står på en scene. Vœr lydig i de små tingene i hverdagen, og hjelp på den måten menneskene rundt deg å løfte blikket mot Gud i hverdagen.

God helg videre :)2 kommentarer:

Ingar sa...

Jeg kan bare si Amen! Du skriver så nydelig og enkelt om dette.
Gud velsigne deg i din tjeneste - og i din hverdag!

A worshipping heart sa...

TAKK Ingar! For oppriktig og god oppmuntring.
Ønsker deg en fin uke :)