onsdag 29. januar 2014

Ukens lovsang: Victor's crown

Darlene Zschech

You are always fighting for us
Heaven's angels all around
My delight is found in knowing
That You wear the victor' crown
You're my help and my defender
You're my saviour and my friend
By Your grace I live and breathe to worship You

At the mention of Your greatness
In Your name I will bow down
In Your presence fear is silent
For You wear the victor's crown
Let Your glory fill the temple
Let Your power overflow
By Your grace I live and breathe to worship You

Hallelujah
You have overcome, You have overcome
Hallelujah
Jesus You have overcome the world

You are ever interceding
As the lost become the found
You can never be defeated
For You wear the victor's crown
You are Jesus the Messiah
You're the hope of all the world
By Your grace I live and breathe to worship You

Every high thing must come down
Every strong hold shall be broken
You wear the victor's crown
You overcome, You overcome

At the cross the work was finished
You were buried in the ground
But the grave could not contain You
For You wear the victor's crown

Darlene Zschech er et av mine aller største forbilder. Denne sangen er på den siste platen hun kom ut med, som kom i fjor. Noe av det jeg beundrer med henne er autoriteten hennes i lovsang og i det åndelige. Og den kommer tydelig frem også i denne sangen. Måten hun bruker autoriteten vi har blitt gitt i Jesu navn, og det at han seiret på korset. Han bœrer "The victor's crown"

You are always fighting for us.. Gud er for deg. FIkk du med deg det? For deg. For. Deg. Han er for at du skal lykkes, ha det bra, og vœre alt han har skapt deg til. I det kjemper han også for deg. Han kjemper aldri mot deg. Det er sånn at noen ganger må vi nødt til å ta bevisste valg, og vi må kjempe litt selv også. Men det betyr ikke at Gud ikke kjemper for oss. Han gjør det. Han gir oss visdom, råd, styrke, heier på oss, og er med oss hele veien. Han kjemper for oss og med oss.

Let Your glory fill the temple.. Dette blir en bønn. Om at Guds herlighet skal fylle det stede vi er samlet til gudstjeneste, men også templet i form av at vi er Hans tempel.

You have overcome, You have overcome! Jeg har så tro på måten denne sangen minner oss på at Gud vant. Jesus sto opp igjen fra graven, Jesus vant over døden. Han vant over djevelen. Det betyr også at de tingene du møter på i hverdagen som er vanskelig, som føles som motgang - de har Gud vunnet over. Si det. Si det høyt! Ikke bare si "jeg ber om at du skal fikse det Gud" - men "takk Gud for at du allerede har vunnet!!" Jeg sier ikke at det er noe galt i den første bønnen, men noen ganger trenger vi å minne oss selv på at Gud allerede har vunnet. Han har kjempet for oss, og vunnet. 

Every high thing must come down! Elsker når hun kjører på med denne proklamasjonen. Every high thing must come down! Hver eneste ting som står i veien, og som føles for høy å komme over, den skal rase i Jesu navn!

For You wear the victor's crown.. Dette går igjen i sangen, og blir min påminnelse i dag. Hva enn du møter på i livet ditt, så har Gud allerede seiret over det. Jeg vet ting kan føles vanskelig, urettferdig, og umulig. Men ta med deg påminnelsen om at du kjemper en kamp som allerede er vunnet, og du kjemper ikke alene. Gud kjemper for deg, Han som bœrer seierskronen kjemper med og for deg. Hold ut - og resultatet vil komme!

You wear the victor's crown

3 kommentarer:

Frøydis sa...

Denne har jeg sunget, og lurte litt på betydningen av Every high thing must... Takk for tolkningen! Nå betyr denne sangen mer for meg. Gud er stor!

A worshipping heart sa...

Hjelper noen ganger å få andre syn, tanker og "tolkning" av tekster - plutselig betyr sangen enda mer :)

Kristin sa...

Det var et kjempefint innlegg! :) Jeg liker når du skriver om lovsanger, sånn at det blir enklere å forstå betydnigen av dem.

Ha en fin helg!

Kristin