fredag 31. januar 2014

Se verdien i det andre..

Denne uka her sto det vœrt en artikkel i Vårt Land som dreide seg mye rundt det med lovsang. Om hvordan mange eldre i menigheter ikke føler seg hjemme i lovsangen, og hvordan den har endret så uttrykk de siste årene. Hvordan de sangene de selv likte så godt da de var yngre ikke spilles lengre.

Da jeg leste dette skal jeg innrømme jeg ble litt trist.. Men det var en lang artikkel, og med også veldig mye bra som ble sagt! Jeg har ikke planer om å gjengi at som ble sagt, eller komme med min tanke rundt alt; men minne oss på en ting..

..vi må respektere hverandre, og se verdien i hverandre.

En menighet vil aldri bestå av kun mennesker som liker akkurat den samme musikkstilen, og uttrykker seg med samme type tekst. Og ja, det er mange valg å ta for ledelsen i en menighet, som skal prøve å nå alle. Velge låter som alle skal like og synge med på med frimodighet. Jeg tror ikke det er en musikksmak som er riktig for lovsang. Jeg tror Gud har skapt mangfoldet for at det skal brukes, og vi må finne tilbake til hjertet i sangene. 

Kan vi ikke bestemme oss for å respektere hverandre, alle sammen? Vi unge (jeg snakker fortsatt om meg selv som ung, selv om jeg også må jobbe med å henge med..) respekterer det de som har gått før oss liker. Vi setter av tid til det, vi synger og spiller det, og vi setter oss inn i teksten. Det er SÅ mange bra tekster i gamle salmer!

Og de litt eldre respekterer og ser verdien i det de yngre skaper og bruker for å uttrykke seg. Ser verdien i de tekstene som nå til dags får ungdommen til å uttrykke seg hjerte til hjerte til Gud.

Dette er en sak som kan snakkes og skrives mye om, men jeg stopper her. Og stopper med det som blir min bønn; at vi skal se verdien i alt menneskene gjennom tidene har brukt for å uttrykke seg til Gud, og det mennesker fremover skal bruke for å uttrykke seg til Gud. Se verdien i det, og gi av tiden vår til det. La Gud vise oss hvem Han er gjennom det.

God helg fra meg! :)


Ingen kommentarer: