onsdag 4. desember 2013

4. des: Må de vonde tingene jobbes med?

Noen ganger får vi vondt i kroppen, i musklene våre. Det kan være at du har sovet feil en natt, det kan være at du i jobb setting har sittet eller stått alt for mye i samme stilling. Det kan være en overbelastning over perioder. Det kan være så mangt.

Selv har jeg den siste tiden hatt en del vondt på et spesielt sted i ryggen. Det kan være lett å tenke at "da må jeg bare hvile, så blir det bra". Men så vet jeg at det stemmer nødvendigvis ikke. Musklene trenger som regel bevegelse for å bli bra igjen, de trenger bare riktig bevegelse. Så hva har jeg gjort? Jeg har vært jevnlig hos kiropraktor, jeg har noen øvelser jeg gjør 2 ganger i uka, og jeg har tilrettelagt omstendighetene sånn at jeg ikke skal få vondt på samme måte igjen.

Noen ganger har vi ting som gjør vondt i livet. Ting som hindrer oss i å leve det livet vi ønsker og drømmer oss. Ting som plager oss gjennom dagen, som vi tenker på hele tiden. Det kan være tanker vi har om oss selv, eller tanker om andre. Tanker som prøver å fortelle oss ting som ikke stemmer med det du kanskje føler Gud har lagt på hjertet ditt.

Jeg har selv opplevd dette, i store og litt mindre grader. Ting som har prøvd å ødelegge for meg ift det med lovsang og lovsangstjenesten. For det meste tanker. Men hvis jeg sitter stille så forsvinner de ikke. De holdes kanskje i sjakk en periode. Samtidig kan tankene da gro enda bedre fast, og de blir hvertfall ikke borte. Så lenge de er der, vil de hindre meg i å leve fullt ut det livet Gud kaller meg til.

Tankene må jobbes med - på samme måten som jeg har måttet jobbe konkret med knuten i ryggen min. Kanskje du må snakke med noen om det. En venn, et familiemedlem, en kjæreste, en kollega.. Snakke med noen som kan hjelpe deg å se det fra en annen vinkel, og kanskje kan fortelle deg hva du skal gjøre. Kanskje de har vært gjennom det samme, eller har såpass mye visdom og erfaring at de vet hva som kan hjelpe. Så må du gjøre egeninnsatsen, det vil si treningene noen ganger i uka - noen ganger daglig. Jeg har jobbet meg gjennom tanker som har prøvd å ødelegge for meg, og det kunne noen ganger kreve at jeg daglig måtte fylle meg selv med Guds ord på saken, Guds tanker om meg. 

Kan det gjøre litt vondt underveis? Ja. Jeg har så vondt når kiropraktoren trykker på ryggen at jeg har lyst til å rope høyt noen ganger, men det hjelper.  Det kan være både sårt og vondt å snakke om ting som er vanskelig, men det hjelper.


Det hjelper - og det er så verdt det! Det er så verdt det! Jobb med det som gjør litt vondt, det som hindrer deg. Jobb med det sånn at du kan leve livet til det fulle. Leve midt i det Gud kaller deg til. Jobb med de tingene som hindrer deg i å leve drømmene dine - drømmene du lengter etter å leve!

For med Deg kan jeg løpe ut mot en krigshær,
med min Gud kan jeg hoppe over en mur.
Gud, Hans vei er fullkommen.
Herrens ord er bevist å være rent.
Han er et skjold for alle som tar sin tilflukt til Ham.
Salme 18:30-31


Gud velsigne dagen din :)
2 kommentarer:

Ingar sa...

Nydelig skrevet!

Gud velsigne deg, tjenesten din og alt du gjør!

A worshipping heart sa...

Tusen takk Ingar! Ha en god uke :)