søndag 10. november 2013

Overskudds-greie..?

Når du lovsynger, er det da ut i fra et overskudd til å gjøre det?

Jeg kan bare si med en gang at om jeg alltid skulle lovsynge ut i fra overskudd, så er det mange ganger jeg måtte ha droppa det. Jeg har blitt flinkere til å slappe av nå enn det jeg var før, men likevel har jeg som alle andre dager der slitenheten inntar kroppen både fysisk og psykisk. Kroppen er trøtt, og hode har alt for mange tanker, spørsmål, og ting å ta stilling til. Og dessverre så er det ikke sånn at kroppen min nødvendigvis styrer unna å ha en sånn dag når jeg skal lede lovsang, eller er på et sted der vi skal lovsynge sammen.

Men vet du hva? Lovsang er ikke noe vi kun skal gjøre når vi har overskudd til det. Lovsang er ikke en overskuddsgreie. Det kan føles sånn av og til, fordi vi tror vi må prestere (og det har vi ikke overskudd til..) Kanskje vi må huske på at vi ikke skal prestere i lovsang. Vi skal komme som vi er, med det vi har. Det er det Gud vil. Vi lovsynger med livet vårt, der vi er. 

Gjør deg en bestemmelse om å lovsynge, ikke kun de gangene overskuddet er der, men alltid. Og kanskje litt ekstra de gangene overskuddet ikke er der, fordi du trenger Gud litt ekstra. Kom det du er, så kommer Gud med alt han er.


Noen tanker fra meg på en søndagsettermiddag.. 
Ha en fortsatt god kveld :)

Ingen kommentarer: