onsdag 27. november 2013

Når hodet når maksgrensen..

Noen ganger er hodet fullt. Helt fullt. Det føles ikke som det er plass til en eneste tanke eller ting til. Det har nådd maks. Jeg husker jeg hadde det sånn da jeg leste til eksamen, og om du jobber i butikk nå før jul skjønner du også kanskje hva jeg mener. Eller kanskje du opplever noe helt annet som gjør at hodet fylles opp - familiesituasjoner, realsjoner, det kan være så mangt.

Noe jeg er avhengig av er å bruke tid med Gud. Jeg trenger å være en Maria for å klare å holde fokuset på han gjennom dagen og uka, og leve det spennende livet med han som jeg ønsker. Men det er jammen ikke lett når hodet har nådd maks! Det kan føles som et strev å skulle sette seg ned å bruke tid med Gud, fordi det er ikke plass til mer, ikke en tanke til. Jeg trenger bare å koble alt helt ut. Kjenner du deg igjen?

Her har jeg erfart 2 ting i det siste.. Det første er at det ofte faktisk ikke funker å bruke tid med Gud alene på kvelden. Det kan gå, men ikke alltid. Sånn er det for meg hvertfall, som blir fort trøtt om kvelden, og er veldig glad i morgenen, men det kan hende det er motsatt med deg. Men hva gjør jeg da? Jeg står opp litt tidligere om morgenen. Da er har ikke hodet rukket å fylle seg opp med alt som skal huskes og fikses, og det å la Gud tale til meg er bare en stor glede og styrke. Det gir meg ekstra pågangsmot inn i dagen. Det krever litt disiplin, ja. Og nå har ikke jeg barn å ta hensyn til, så kan hende det er enklere for meg. Samtidig er tipset mitt å finne et tidspunkt du kan bruke tid med Gud før hodet fylles. Gi Gud masse rom først.

Det andre vi kan huske på, er at Gud taler til hjertet vårt. Selv om hodet er fullt, så er det masse plass i hjertet. Det er i hjertet sannhetene om hvem han er, og hans ord legges, så overføres de til hodet når det trengs. Det er hvertfall sånn jeg liker å tenke om det, og om noen vil si at det er feil skal de få lov til det. Men for meg var det en trøst når hodet føles fullt, og det å bruke tid med Gud føles tungt. Han snakker til hjertet mitt, og da gjør det ikke noe at hodet er fullt.

Jeg ønsker å leve et liv i lovsang, og da funker det ikke helt å gå gjennom dagene uten å ha plass til Gud. Derfor må jeg gjøre det jeg kan, og planlegge dagen, sånn at jeg får det påfyllet og den hjelpen til å fokusere som jeg trenger. Jeg ønsker å ære Gud ved å vise han at jeg vil jeg vil gi han tiden min, og da planlegger jeg.

Det er godt å prise Herren og lovsynge Ditt navn, 
Du, Den høyeste, 
å forkynne Din godhet om morgenen, 
og Din trofasthet hver natt.
Salme 92:2-3

Gjør det samme - og finn en måte som funker for deg, selv om du kanskje er i en periode der hodet er fullt. Og er du ikke i en periode der hodet er fullt; nyt det og gi Gud masse masse rom :)

- Ida -


3 kommentarer:

Bibbi sa...

Det er en setning her som er så kjempefin: "Han snakker til hjertet mitt, og da gjør det ikke noe at hodet er fullt" Den tar jeg til meg i dag :)

Trine sa...

Nydelig order og en Fantastisk påminnelse jeg trengte idag min venn!!!!!

A worshipping heart sa...

Trine - du er savnet! <3