søndag 24. november 2013

Guds ord i hverdagen

"Salig er det folk som kjenner den gledesfylte jubel.
Herre, de vandrer i lyset fra ditt ansikt.
I ditt navn fryder de seg hele dagen, 
og i Din rettferdighet blir de opphøyet.
For du er den styrke som pryder dem, 
og ved ditt velbehag blir vårt horn opphøyet"
Salme 89:16-18

Denne salmen leste jeg en morgen her om dagen. For meg ble den en oppmuntring og en styrke i en hverdag der jeg for tiden har mye å tenke på. Jeg fikk ikke skrift på veggen, jeg ba og lovsang ikke i to timer i etterkant. Jeg bare leste det, husket på det, og det skapte en form for styrke i meg. Dagen ble enklere enn de forrige dagene hadde vært. Hvorfor? Jeg tror Gud gjorde det levende i meg, og gav meg styrke, selv om jeg ikke gjorde noe annet enn å lese det. Og for dere som stusser over ordet "horn" (det gjorde nemlig jeg..), så står det dette under: "Paralellstrykturen i dette verset viser at horn er et bilde på styrke" :)

I dag har jeg lyst til å oppmuntre dere med dette. Bibelen er fantastisk bra, full av liv. Det er bare ikke alltid vi klarer å relatere det som står der til oss selv, eller at det blir levende for oss. Det tror jeg vi kan be om. Vi kan be om at Gud skal gjøre sitt ord levende for oss, sånn at vi faktisk skjønner hva det betyr for oss - og kan ta det med oss i hverdagen, der vi daglig trenger det.

Ha en deilig søndag! I Oslo skinner sola, og jeg er takknemlig for en rolig dag, for en Gud som er tilstede i livets situajsoner, som elsker og som bryr seg. Takknemlig for Johannes, familie og venner. Hva er du takknemlig for? Tenk over det, gjør deg selv bevisst, og takk for det :)

- Ida -


Ingen kommentarer: