lørdag 16. november 2013

Et helt hjerte..

"Lær meg Din vei, Herre! 
Jeg vil vandre i Din sannhet.
Gi meg et helt hjerte så jeg frykter Ditt navn."
Salme 86:11

Et helt hjerte.. Eller et halvt.. Eller et kvart.. Eller en bitteliten del.. Jeg ønsker å lovsynge Gud av et helt hjerte. Men gjør jeg det? 

Er du som meg, og alle andre, så lever du et liv som inneholder mer enn å lovsynge. Det er ting å ta stilling til. Opplevelser å bearbeide. Mennesker å forholde seg til. Dager som er kjipere enn andre, og dager der man føler seg veldig heldig og velsignet. Dager der man har spørsmål til alt. Dager der Gud kan føles fjern, og dager der Gud aldri har vært nærmere. Dager der du har lyst til å gi Han alt, og dager der du helt vil bestemme og ha kontrollen selv. Dager der det å lovsynge er en glede, og dager der det å åpne munnen er en utfordring. Kjenner du deg igjen i noe over? Så bra, da er du helt normal (og jeg er helt normal) :)

Alle disse tingene former oss, og kan fylle oss opp. De tar fokus, og tar en bit av oss. Jeg ønsker å lovsynge Gud med et helt hjerte. Jeg har ikke lyst til at når jeg lovsynger er halve hjertet mitt igjen i klesbutikken og drømmer om den buksa som var så innmari fin. Eller at halve hjertet mitt planlegger hvordan jeg skal få det til å gå rundt denne mnd. Eller at jeg sjekker instagram hvert 5. min, fordi jeg ikke klarer å fokusere på Gud. Eller at jeg planlegger hva slags bilde jeg skal legge ut senere.. Skjønner du hva jeg mener? Jeg ønsker at jeg skal kunne vende fokuset mitt mot Gud, 100%. Et helt hjerte.

Dette gjelder ikke bare når jeg faktisk lovsynger, men i hverdagen, livet mitt i lovsang. Jeg ønsker å alltid kunne si at Gud har hele hjertet mitt, at jeg ærer han med hele hjertet mitt.

Jeg tror det krever en bestemmelse fra oss, og jeg tror det krever det som står i bibelverset over..at vi lærer Guds vei. Vi lærer hva Han sier i Bibelen, og vi snakker med han underveis. Forteller om hva vi opplever, og lytter til Hans svar på det. Da er det lettere å ære han med hele hjertet, i stede for å la bekymringen for om det kommer til å gå rundt neste mnd ta halve hjertet ditt. Kommunikasjon er nøkkelen til mye skal jeg si deg. 

Er du tilfreds med å lovsynge med halve hjertet, eller ønsker du å lovsynge med hele? Det gjør jeg. Det er noe jeg lengter etter, og hele tiden må ta valg for å se skje. Men så er det så verdt det! Det beste i verden er å lovsynge Gud med hele hjertet, der ingenting annet får en bit. Jeg sier ikke at jeg alltid klarer det, men kanskje vi skal prøve sammen?

Det er helg! Jeg skal nyte to fridager, og klarer forhåpentligvis å sove lengre enn til 7.30 i morgen.. Sånn er det når kroppen er vant til å stå opp tidlig. Ha en fin helg der du er :)

"Jeg vil prise Deg, Herre, min Gud,
av hele mitt hjerte,
og jeg vil ære Ditt navn for evig"
Salme 86:12

1 kommentar:

Pene Lene sa...

Veldig bra. Har tenkt mye på det bibelverset. Det ligger så mye i det. Det er det Gud ønsker av oss, at vi skal kommetil Han helhjertelig. Han vil ha et helhjertelig folk som elsker Han mer enn noe annet på jord. Tenk hvir stor innflyttelse vi ville hatt ovenfor denne verden om alle kristne hadde ett helt hjerte.