onsdag 23. oktober 2013

Lengsel

Har du noen gang lengta hjem når du var liten? Det har jeg. Jeg har nok ikke vært den som har lengta mest, men jeg har flere minner av jeg jeg har vært borte hjemmefra, ikke nødvendigsvis veldig lenge - og så plutselig lengta skikkelig. En gang var da jeg var på leirskole. Midt i uka måtte jeg ringe hjem fra telefonkiosken på utsida (haha - det er lenge siden det!) En annen gang skulle jeg overnatte hos ei i klassen. Klokka ble så mye at det nærmet seg leggetid, og da måtte Ida hentes hjem, fordi hun lengta.

Det var ikke nødvendigvis at jeg gjorde noe spesielt når jeg var hjemme, men jeg var hjemme, der jeg hørte til.

"En ting har jeg bedt Herren om, og det lengter jeg etter; 
At jeg kan få bo i Herrens hus alle mitt livs dager, 
så jeg kan skue Herrens skjønnhet og grunne i Hans tempel"
Salme 27:4

Noen ganger lengter jeg etter Guds nærvær. Jeg har hatt det sånn de siste dagene, og jeg kan faktisk sammenligne det med den følelsen jeg hadde da jeg som liten jente lengta hjem. Det er ikke nødvendigvis noe spesielt jeg gjør, men likevel der jeg hører til. Og jeg trenger å bare være der. Noen ganger er det mye som skjer, og dagene og kveldene går. Hvis jeg da ikke får så mye tid med Gud som jeg ønsker og trenger, så begynner jeg å lengte. Lengte etter Hans nærvær. Lengte etter der jeg hører til. Der jeg blir hel. 

Jeg vet ikke om du kjenner deg igjen i det her. Men kanskje du, som meg, lengter litt ekstra etter Guds nærvær. For det første må vi huske at det er ikke langt unna. På samme måte som jeg kunne ringe hjem og på et lite påfyll derfra, kan vi snakke med Gud der vi er, og få påfyll. Andre ganger lengter vi så mye at vi må avlyse det vi skulle gjøre, og heller dra for å være i Guds nærvær, som jeg gjorde da jeg dro hjem fra venninna mi.

Selv om det å lengte ikke er en god følelse, hvertfall ikke når man er liten, er det å lengte etter Guds nærvær egentlig en bra ting. Det drar oss nærmere Han, og minner oss på at vi har en tørst etter noe bare han kan fylle. Ikke alle andre ting, bare Han.

Lengter du etter mer av Gud? Gjør noe med det, og bruk tid med Han sånn at han kan fylle opp hjertet ditt. Lengter du egentlig ikke så veldig? Det er kjempebra om lever så tett på Gud at du ikke nødvendigvis føler den lengslen hele tiden, samtidig som du kan be om å få en enda større lengsel. En lengsel som drar deg nærmere Han. En lengsel som fører deg hjem, der du hører til, der du er hel.

"Men for meg er det godt å holde meg i Guds nærhet.."
Salme 73:28


Ingen kommentarer: