onsdag 4. september 2013

Lovsang som gir visdom..

Når du skal lede lovsang, hva slags låter velger du da? Tenker du over innholdet i de, eller tar du den du liker å synge? For litt siden skrev jeg om det med ledende eller forkynnende lovsang. Kan leses HER. I dag leste jeg i salmene, og kom over et vers jeg synes passer bra rundt dette temaet.


"For Gud er konge over hele jorden.
Syng lovsanger som gir visdom"
Salme 47:8

Det finnes definitivt mange ulike lovsanger, ift innholdet i de. En lovsang skal œre Gud, så det går igjen i alle, på en eller annen måte. Likevel kan innholdet variere ift om det handler om at du ikke skjønner situasjonen, og stiller spørsmål ved alt som skjer. Det kan handle om at du er helt oppslukt i Gud og kun synger "jeg elsker deg". Det kan handle om at du har hatt en opplevelse med Gud, og ønsker å formidle det på nytt gjennom en sang. Det kan handle om at du vet Gud har kalt oss til noe, og synger om at du vil leve det livet han sier vi skal. Det kan vœre en bønn du synger.

Så trenger vi lovsanger som gir visdom, som det står om over. Ofte kan vi lengte etter å føle ting når vi står i lovsang, føle Guds nœrvœr. Like viktig som det tror jeg det er å lœre noe, få visdom som kan hjelpe oss i det vi møter på. Sanger som lœrer oss hvem Gud er. 

"Vi opphøyer deg, vi opphøyer deg, vi opphøyer deg, du vår Gud.." er en fantastisk låt, og jeg liker å synge den. Vi trenger å synge den salgs låter, der vi helt dirkete œrer Gud. Men det er ikke alltid så lett å synge det dersom vi har mange spørsmål - knytta til livet vi lever. Noen ganger må vi bestemme oss for å lovsynge, bestemme oss for å løfte blikket mot Gud selv om vi ikke forstår alt. Andre ganger trenger vi å bli lœrt ting, blitt gitt visdom om den Gud er - gjennom lovsanger. Et eksempel? 

And as He stands in victory
Sin's curse has lost its grip on me
For I am His and He is mine
Bought with the precious blood of Christ


Her lœrer vi at når Jesus sto opp fra døden, så vant han. Og i det har ikke synd noe grep om deg og ditt liv. Du er kjøpt med Jesu blod.. Dette er en lovsang som gir visdom. Den lœrer oss noe om hvem Gud er, som vil gjøre det enklere å komme fremfor han selv etter at vi har gjort noe dumt. Hvorfor? Vi har lœrt at synd ikke har noe grep om oss, fordi Jesus seiret over det på korset. 

Syng sanger som lœrer deg og de rundt deg noe om den Gud er - 
visdom som kan gjøre det enklere å leve det 
livet i lovsang som vi er kalt til.

"Jeg vil gjøre mitt liv til en lovsang til Deg.."1 kommentar:

Spirea sa...

Hei :) nå er det lenge siden jeg har vært innom deg, men nå har jeg sittet her og lest både det ene og det andre innlegget, og jeg må bare si takk. Takk for at du deler av din visdom og kunnskap - og takk for at du ydmykt skriver og deler. Jeg håper du har det bra der du er og at sommeren har gjort deg godt? :) sender deg en god klem med ønske om en god september , og først og fremst god helg! klem og Gud velsigne deg! <3