onsdag 11. september 2013

Lovsang er for DEG

Jeg skriver en blogg. En blogg som ligger åpent ute på nettet der hvem som helst kan lese. Men hvem som leser aner jeg egentlig ikke bortsett fra de hintene jeg får gjennom kommentarer, mailer, hvem som følger, og hvem som trykker "like" på facebook.

Jeg vet det er mange som er aktive i menighet, og kanskje spesielt innen lovsang, som leser. Men kanskje det også er noen som leser som ikke er det. Som tror det finnes en Gud, men ikke så mye mer. Og som derfor tenker at det med lovsang er for de som går i kirke eller menighet. "Lovsang er ikke for meg. Jeg er ikke hengitt nok. Jeg tror ikke nok. Jeg bruker ikke nok tid med Gud. Jeg har gjort alt for mange ting som ikke samsvarer med det Jesus sier."

Vet du hva? Lovsang er for deg også. Ja, jeg skriver mye om at lovsang handler om å œre Gud. Kanskje du ikke synes det er lett å skulle œre Gud, og av den grunn tenker at det ikke er noe for deg. Men jeg vet at lovsang er noe som åpner opp for at Gud kan få komme inn i livene våre. Noe som åpner opp for at Gud kan fortelle oss noe, vise oss noe, bekrefte oss, si at han elsker oss. Jeg tror musikk kan røre ved noe i oss som ord ofte ikke kan, og jeg tror det da er Gud i musikken som gjør det.

Kan jeg få utfordre deg på en ting - du som tror det finnes en Gud, men egentlig aldri har opplevd han? Eller tenker at du ikke gjør deg fortjent til å oppleve Han? Sett på lovsang. Om det er at du er hjemme, i bilen, eller når du trener.. Sett på lovsang. Jeg lover deg ikke gåsehud, skrift på veggen, og en stor stemme. Men jeg tror at ved å gjøre det kan du oppleve på en helt enkel måte at Gud finnes - uten at det trenger å vœre mye styr rundt. Du kan oppleve at Han er interessert i DEG. At han vil lytte til det DU har å si. At han vil fortelle DEG noe. At Han elsker DEG.

Det betyr ikke at du i etterkant av det må snu opp ned på hverdagen din. Men midt i din hverdag med alt du opplever, tenker og tror, kan du oppleve at den Gud som du egentlig vet at finnes der ute er nœr. I Johannes 4:23 står det om at Gud søker de som tilber Ham. Du trenger ikke gjøre deg fortjent til å oppleve Han, Han søker deg. Du trenger ikke jobbe for det, Han søker deg.

Min bønn for deg er at du ikke skal tenke at lovsang ikke gjelder deg, at du ikke er "kristen nok" til å lovsynge. Men at du skal kunne sette på lovsang, og oppleve en kjœrlig Gud som er der DU er, og interessert i alt DU er. En Gud som ikke sammenligner deg med andre, men ønsker å se alt Han har skapt DEG til få blomstre. En Gud som helt enkelt ønsker å ta del i det du opplever, i livet ditt som det er.

Ha en god høstdag alle sammen!


- Ida - 


4 kommentarer:

Kristin sa...

Å for et fint innlegg :) Jeg går ikke i noen meninghet, eller er med på lovsang. Men jeg liker å høre på lovsang.

Jeg leser bloggen din hver morgen før jeg går på jobb. Tusen takk for at du skriver så fine innlegg. Jeg føler virkelig jeg kommer nærmere gud av å lese bloggen din. :)

Ha en fin dag!! :)

Papirkurven sa...

Jeg har nok tenkt sånn mange ganger, selv om jeg vet at Gud har lagt sang på mitt hjerte også.

Det herlige er at jeg nettopp har fått meg ny, stilig mediesenter, og endelig har funnet frem alle lovsangscd-ene igjen. I dag står Jesus Culture på full guffe, og det er helt sant som du sier, at jeg virkelig kjenner Guds nærvær så mye tydeligere.

Er egentlig ikke en person som hører på musikk, men nå kjenner jeg faktisk at jeg har savna det. Takk for inspirasjon!

A worshipping heart sa...

Kristin:
Guri malla for en veldig oppmuntrende kommentar! Det du skriver er et bønnesvar for meg. Så bra å høre at bare det å lytte på lovsang kan gjøre noe med deg. Og jeg tror absolutt Gud koser seg når du lytter til det, og på den måten er sammen med han.
Ønsker deg en velsignet god søndag :)
Klem, Ida

A worshipping heart sa...

Papirkurven:
Hei kjœre deg! Så bra å høre. Jeg tror Gud har lagt en sang på alle sitt hjerte, det er bare lyden av den som kan varierer. Enig - nœrvœret av Gud i lovsang er fantastisk! Håper du kan få nyte det masse fremover også :) God sondag fra meg! Klem