onsdag 25. september 2013

De tunge dagene..

Hvis du er som meg, så opplever du kanskje å ha dager som er mer utfordrende enn andre. Noen ganger varer sånne ting en dag, andre ganger lengre. Grunnene kan vœre flere, men det er uansett ikke en god følelse der og da, uavhengig av lengden. 
Jeg hadde en sånn dag for litt siden.

En dag der jeg lot tanker som sa at jeg ikke hadde noen betydning få tale høyere enn tanken som sier jeg har det. En dag der jeg sammenlignet meg med andre, og ble lei meg av den grunn. En dag der jeg hørte på tanken som sa at de tingene jeg gjør ikke er viktig, og ikke betyr noe. Det var ikke en god dag.

Det jeg synes er litt rart oppi det hele, er at hele veien er det en stemme som prøver å fortelle meg det motsatte av det som gjør meg lei meg.. En stemme som prøver å fortelle meg "nei Ida, det er ikke sant, og du vet det". Den stemmen kommer fra hjertet mitt, den blir bare så forstyrra av alt rundt, f.eks facebook og instagram. Så kan jeg i ettertid tenke "hvorfor i alle dager kunne jeg ikke bare høre på den stemmen, jeg vet jo at det er den som snakker sant?!"

For sannheten er den at hjertet mitt kjenner Guds stemme. Og hjertet mitt vet hvis det kommer en negativ tanke at "det der er ikke måten Gud ville fortalt meg noe.." Hvordan vet jeg det? Fordi jeg har brukt masse tid sammen med Gud der hjertet mitt har blitt fylt av Hans ord, Hans løfter, og påminnelser fra Han. Nå sier jeg ikke at jeg er "ferdig utlœrt." Jeg er bare 25 år, og har fortsatt en del igjen å erfare i livet. Men til hit jeg har kommet nå, og de tingene jeg har opplevd til nå, har jeg lœrt meg å kjenne igjen Guds stemme oppi det hele. 

Jeg tror noe av grunnen til at det er vanskelig å velge Guds stemme i steden for alt rundt er at vi er så vant med å få mye av informasjonen vår fra nettet. Derfor tar vi det lett til oss, når vi f.eks ser noe på instagram. Men så er vi kanskje ikke like vant med å lytte til Guds stemme, derfor blir den litt vanskeligere å bestemme seg for å høre på når vi har et valg. Selv om det er det vi ønsker, og det vi burde.

Tankene mine, og ønsket mitt, i dag er å minne deg på at du er ikke alene om å ha de litt tyngre dagene. Vi er hvertfall to :) Og tipsene mine når du har en sånn dag der løgntanker prøver å gjøre deg mindre.. 

- Skru av det trådløse nettet på tlf. Kan høres ut som en liten greie, enkelt for noen, vanskelig for andre. Men det vil gjøre det lettere for deg å stenge ute den "sammenlignings-stemmen". 

- Spør deg selv "er dette måten Gud ville snakket til meg..?" Mest sannsynlig er da svaret nei, for Gud snakker i kjœrlighet. Da vet du også at det ikke er noe du trenger å høre på. 

- Les i Bibelen. Det er ikke sikkert alt snur med en gang, men det har en effekt å fylle seg med Guds ord. Det bygger deg opp, og lœrer deg å kjenne Guds stemme. 

- Snakk med de rundt deg. De som kan vise forståelse for at det er vanskelig, men samtidig minne deg på hva som stemmer.

Det der var ikke "4 steg til et enkelt liv". Bare små tips jeg selv har erfart at kan hjelpe meg de dagene det trengs. Så går vi en vei sammen på det å bli flinkere til å faktisk gjøre det jeg skrev over, og lytte til Guds stemme. Kanskje vi sammen skal bestemme oss for å bli enda flinkere til å lœre oss å høre Guds stemme enn "verdens stemme", ved å jevnlig skru av det trådløse nettet, og heller fylle oss med Guds ord? Er du med på det? Så gjør vi det lettere for oss selv å løfte blikket mot Gud de dagene som er vanskelige.


"Alene i håp til Gud, vœr stille, min sjel,
for fra Ham kommer mitt håp.
Han alene er min klippe, og min frelse,
Han er min borg: jeg skal ikke rokkes.
I Gud er min frelse og œre. 
Min sterke klippe og min tilflukt er i Gud.
Stol på Ham til enhver tid, dere folk!
Utøs deres hjerter for Ham! 
Gud er vår tilflukt. Sela.
Salme 62:6-92 kommentarer:

Fjordheim sa...

Mange kloke ord.
Takk til deg.
Gud velsigne deg :)

Anonym sa...

Tusen takk!! Så sant!! :)