onsdag 3. juli 2013

Et forsvarsverk..

Jeg er så fornøyd med den nye studiebibelen min! Da jeg skulle begynne å lese i den var det lett å velge hvor jeg skulle starte..salmene. Jeg ble ikke så veldig overrasket over meg selv, er ofte der jeg liker meg best. Jeg kom til salme 8, som jeg har lest ganske mange ganger før - den er fantastisk! Anbefaler å lese den om du ikke har gjort det.

Den starter sånn her..

"Herre, vår Herre, hvor herlig ditt navn er over hele jorden. 
Du som har satt Din herlighet over himmelen! 
Av munnen på spedbarn og diebarn har du reist et forsvarsverk.."
Salme 8:2-3

Da jeg kom til forsvarsverk husket jeg at dette har jeg merket meg før. Jeg så ned der de skriver kommentarer, og fant dette:

I Septuagnita, den greske bibelen som Jesus siterte, er dette hebraiske ordet, som her er oversatt med forsvarsverk, oversatt med "lovprisning".

Hoppet du også over ordet Septuagnita nå du leste det? Det gjorde jeg, det så vanskelig ut.. Men det jeg merket meg var det siste ordet. Lovprisning! Hvor fantastisk er ikke det? Forsvarsverk og lovprisning er på en måte det samme, ut i fra ordet det er oversatt fra. Jeg er ingen forsker på grunnspråkene, og det er helt sikkert feil å si det sånn. Men det var sånn jeg opplevde det, og tolket det med min kunnskap og mitt hjerte.

Hør her. Lovprisningen vår, tilbedelsen vår, lovsangen vår - er et forsvarsverk. Når du lovsynger, så reiser du et forsvarsverk. Mot hva da? Mot det som prøver å hindre deg i å bli helt oppslukt i Jesus. Mot det som prøver å hindre deg i å leve det livet du var ment til å leve. Mot det som hindrer deg i å tro at du har noe å komme med. Mot det som hindrer deg i å gå bort til venninna de og si at "Jesus elsker deg - husk det!" Mot det som hindrer deg i å spille den gitarsoloen. Mot det som prøver å si "Gud husker fortsatt det du gjorde for 2 år siden, du trenger ikke en gang prøve å komme til Han.."

Syng! Spill! Lovpris Gud! Det er en stor kraft i det. Og selv om du kanskje ikke ser det fysisk at du reiser et forsvarsverk, så gjør du det. Det er kraft i din lovsang - vit det. Og husk at lovsangen handler ikke om alle de tingene jeg skrev over, det handler om Gud. Når du lovsynger han, og fester blikket på han, så får ikke de fokus. 
Det er reist et forsvarsverk mot de.


Ingen kommentarer: