fredag 21. juni 2013

Vi trenger påminnelser

"Av denne grunn vil jeg ikke holde opp med å minne dere om alt dette, selv om dere kjenner til det, og er grunnfestet i sannheten, som er hos dere.."

..sier Peter i 2. Peters brev 1:12

Vi trenger å bli minnet på ting! Vi trenger å bli fortalt om og om igjen at noen er glad i oss. Vi trenger å få høre om og om igjen at vi er betydningsfulle. Vi trenger å få høre om og om igjen at vi er fine. Er du enig? Det er forresten blant annet derfor det er så viktig med jevnlig tid der det bare er deg og Gud sånn at han kan minne deg på det han vil si :)

I dette brevet fra Peter minner han oss på to spesielle ting - det å leve hellige liv, og det å gjøre det vi er kalt og utvalgt til. Jeg har lyst til å leve et hellig liv. Hjelp - hvordan ser det ut? Jeg vet ikke helt, men vil prøve likevel. Kanskje vi kan få litt hjelp gjennom det Peter skriver? 

"Men nettopp derfor skal dere også med all iver la deres tro vise seg i et œrbart liv, og det œrebare liv i kunnskap, kunnskapen i avhold, avholdenheten i utholdenhet, og utholdenheten i gudsfrykt, og gudsfrykten i søskenkjœrlighet og omsorg i kjœrligheten"
2. Peter 1:5-7

Disse tingene vil jeg gå litt gjennom fremover, fordi jeg tror det er viktig, og ønsker å ta noen steg på det selv. Men i dag vil jeg minne deg på det neste han snakker om..

"Derfor, søsken, skal dere vœre enda mer ivrige etter å gjøre 
deres kall og utvelgelse fast"
2. Peter 1:10

Hvor ivrig er du etter å gjøre det du er kalt og utvalgt til? Først, hør på ordene da.. Kalt og utvalgt. Tenk på det! Det er ganske stort! Du er kalt og utvalgt til å gjøre noe som har stor betydning for andre menneskers liv, og noe som vil gi Gud œre. Jeg tror jeg har et kall innenfor det med lovsang - hva er du kalt til? Spør Gud om du ikke vet det :)

..og hvor invrig er du etter å gjøre det? Nå mener jeg ikke at du må begynne å gjøre mer nødvendigvis (kanskje du må det også..) Men hvor ivrig er du etter å søke Gud i det, bruke tid på det, œre Gud gjennom det, se mennesker forandra gjennom det?

Bestem deg i dag for å leve enda mer for Gud, og for det du er kalt til. Bestem deg for å fremfor alt ha tid der det er deg og Gud. Bestem deg for at du vil se Gud forandre mennesker gjennom det du gjør, og vœr ivrig etter å gjøre kallet ditt. Fast. Det vil si hver dag, hver uke, hver mnd, hvert år. 

I dag minner jeg deg på en ting: 
Du er kalt og utvalgt!

Og du bestemmer deg for en ting:
..og vœre ivrig etter å gjøre det du er kalt og utvalgt til

God fredag :)


Ingen kommentarer: