mandag 24. juni 2013

Ukens lovsang: Be still my soul (In You I rest)


Kari Jobe

Be still, my soul, the Lord is on thy side
Bear patiently the cross of grief or pain
Leave to thy God to order and provide
In every change He faithful will remain
Be still, my soul, thy best, thy heavenly friend
Through thorny ways leads to a joyful end

Be still, my soul, thy God doth undertake
To guide the future as He has the past
Thy hope, thy confidence, let nothing shake
All now mysterious shall be bright at last
Be still, my soul, the waves and winds still know
His voice Who ruled them while He dwelt below

In you I rest, in You I found my hope
In you I trust, You never let me go
I place my life within your hands alone
Be still, my soul 

Be still, my soul, the hour is hastening on 
When we shall be forever with the Lord
When disappointed grief and fear are gone
Sorrow forgot, love's purest joys restored
Be still, my soul, when change and tears are past
All safe and blessed we shall meet at lastLeave to thy God to order and provide.. Jeg mener ikke at vi skal bli ansvarsløse. Jeg mener ikke vi skal sitte på rompa og forvente å få alt i fanget. Vi skal gjøre vår del, etter vår styrke. Samtidig skal vi huske på at Gud har lovet å vœre vår forsørger. Han har lovet å passe på oss, og gi oss det vi trenger. Husk det, kanskje spesielt de gangene du ikke har mer å gå på, og vit at Han vil vœre der gjennom alt, i hver forandring du går gjennom. In every change He faithful will remain

To guide the future as He has the past.. Det er ikke alltid lett å se når du står midt oppi noe, men vit at Gud vil guide deg gjennom det. Du ser det kanskje i etterkant, når du ser tilbake på noe du har vœrt gjennom. Bestem deg for å la Gud guide fremtiden din, på samme måte som han har guidet fortiden. Be om at du skal klare å la Han guide deg. Han har store planer for deg, og det beste ligger foran.

Be still, my soul, the waves and winds still know - His voice Who ruled them while He dwelt below! For en setning! Jesus stilnet bølgene på havet. Bølgene og vinden kjenner fortsatt stemmen hans. Han regjerer fortsatt. Uansett hva slags bølger du møter på, la Gud tale, og la Han stilne de. La Han føre deg trygt gjennom.

In you I rest, in You I found my hope.. Hvil i Gud. Ikke glem det. Ikke glem å senke skuldrene, sette deg på fanget Hans og hvile. Bare vœre. Og finn håpet ditt i ham. La Han plante det i deg, sånn at hjertet ditt blir fylt, helt til randen, helt til det renne over, med håp.

In you I trust, You never let me go. Stol på Gud, stol på at han aldri vil gi slipp på deg, så lenge du vil vœre hos Han. La deg selv falle tilbake, og stole helt og holdent på han. Uten å stille spørsmål, uten å måtte ha svar på alt. Stol på at han tar deg imot, og aldri vil slippe deg ut av de kjœrlige armene sine.


Kos deg med denne sangen, 
og la deg selv møte Gud hjerte til hjerte.


- Ida -
Ingen kommentarer: