onsdag 29. mai 2013

Veien vi går

Jeg har gått en vei, jeg går fortsatt, og kommer alltid til å gjøre det. Det startet på en måte, og har fortsatt på andre måter, ettersom jeg har blitt eldre, jeg har gjort ulike ting, og jeg har vokst tettere på Gud. Langs veien tar jeg valg, og prøver så godt jeg kan å følge det hjertet mitt sier, det Gud legger foran meg. Og jeg er så glad jeg har gjort, og gjør, det!

Hvordan det å ta de valgene har sett ut, har variert fra gang til gang. Da jeg var ganske ung startet det med at jeg ganske ivrig stilte meg til disposisjon for å hjelpe lovsangsteamet i menigheten hjemme å styre overheaden (for de som fortsatt vet hva det er for noe..) Hvorfor? Jeg synes det var så bra det de gjorde, jeg opplevde det som godt. Jeg hadde lyst til å gjøre det enklere for de, og jeg hadde lyst til å ta del i det de fikk gjøre.

Noen år senere startet jeg, sammen med et par andre, et lovsangsteam. Hvorfor? Jeg likte sang og musikk. Jeg hadde opplevd hva lovsang gjorde med meg, og det ville vœre en som kunne hjelpe andre å oppleve det samme. Jeg likte å synge sanger om hvem Gud er, og bruke de for å formidle til han hva han betydde for meg, formidle bønnene mine..

En del år etter det flyttet jeg hjem fra Australia etter å ha bodd der i et år, og ble ganske fort med i lovsangstjenesten i menigheten jeg da begynte i. Hvorfor? Fordi jeg visste at Gud hadde lagt lovsang på hjertet mitt, jeg visste at det var det han hadde kalt meg til.. Jeg brant for det.

Det er snart 6 år siden! I mellomtiden har jeg tatt en utdannelse, bodd i London, startet en blogg, giftet meg..og jeg tar fortsatt valg og steg. Gud legger drømmer og tanker i meg, og viser meg hvor og hva han vil jeg skal bruke tida mi nå. Hva jeg skal prioritere, hva jeg skal gjøre for å hjelpe andre som går den veien jeg har gått og går. Hva jeg skal gjøre for å leve ut det han har kalt meg til.

Jeg skrev ikke alt dette nødvendigvis for å vise dere hvordan livet mitt har vœrt, men for å oppmuntre deg i den fasen du er! Det kan se ulikt ut hvorfor du velger det du gjør, alt etter hvor du er i livet. Men vit at der du er - er viktig! Der du er -  er en del av en reise Gud tar deg med på. Er du der at du har lyst til å bli med i lovsangsteam? Gjør det! Det kan vœre Gud som legger det på hjertet ditt fordi han har kalt deg til det. Jeg heier på deg! Er du der at du lurer på om du skal søke deg inn på bibelskole? Gjør det! Det kan vœre Gud som vil ta deg på neste steg. Er du der at du har hørt Gud si at du skal gi slipp på noe, for så å ta steget inn i andre ting som ligger på hjertet ditt? Gjør det! Han har kanskje mer for deg enn det du gjør nå. Er du der at du føler det helt riktig å bli akkurat der du er? Kult - du lever i Guds plan for ditt liv, for denne tida.


"Den som er trofast i smått, er også trofast i stort"
Lukas 16:10

Fikk dette bibelverset av ei venninne her om dagen (Takk gode deg - for at du sendte det!), og vil dele det med dere. Det er så sant! Vœr trofast i det du står i, så setter Gud deg over større ting. Det ser kanskje annerledes ut enn du tror, men be han om å vise deg hvilke store ting han bruker deg til der du er. 

Og vit dette; der du er akkurat nå er viktig! Du utgjør en forskjell, og du er trofast i det du lever i sammen med Gud akkurat nå. Så tar du et nytt steg når det er tida for det - følg hjertet ditt. Jeg hadde ikke vœrt der jeg er i dag, hadde det ikke vœrt for alle valgene jeg har tatt der jeg har fulgt hjertet mitt langs veien. Og jeg gleder meg til fortsettelsen!Ingen kommentarer: